Sursă foto: Facebook/Olena Zelenska
Sursă foto: Facebook/Olena Zelenska

Soția președintelui ucrainean a reacționat, după ce o școală din Ucraina a fost bombardată de forțele ruse.

Minim trei persoane au murit și alte 12 au fost rănite după ce o școală și un internat au fost bombardate noaptea trecută de armata rusă, în orașul Novhorod-Siversky, din nordul Ucrainei, arată publicația Gândul.ro.

Olena Zelenska, soția președintelui din Ucraina, acuză Rusia, după atacul cu trei rachete

În această seară, armata rusă a tras cu rachete dintr-un avion într-o școală și un internat din orașul Novhorod-Siversky, regiunea Cernihiv. Salvatorii lucrează în prezent acolo, dar știm deja despre trei morți și 12 răniți.

Atentatul a fost intenționat. Rușii, care pretind că atacă doar instalațiile militare, duc un război împotriva copiilor noștri. De fapt, ei poartă război împotriva viitorului nostru”, a spus Zelenska într-o postare Telegram, joi.

1.635 de instituții de învățământ din țară au fost afectate de bombardamente. Alte 126 sunt complet distruse.

În prezent, se dezbate în întreaga lume dacă acțiunile Rusiei în Ucraina sunt genocid. În loc să răspundeți, priviți harta. În fiecare zi apare acolo o nouă școală sau grădiniță care a fost distrusă de către ruși, în mod deliberat și cu un cinism fără precedent”, a spus Prima Doamnă a Ucrainei.

Reacția Rusiei: ”Atacul au avut ca rezultat eliminarea a peste 320 de naționaliști”

Conform Gândul.ro, ministerul rus al apărării a transmis că forțele sale armate au folosit rachete aeriene de înaltă precizie.

Armamentul a fost utilizat pentru a lovi patru posturi de comandă, 34 de zone de concentrare a forței de muncă și echipamente militare ucrainene.

De asemenea, au fost lovite și două depozite de muniții în apropiere de Novhorod-Siversky.

Atacul au avut ca rezultat eliminarea a peste 320 de naționaliști și a până la 72 de vehicule blindate și cu motor”, a declarat ministrul apărării în cadrul unei conferințe de joi.

Articolul precedentSancțiuni pentru cei care nu se prezintă la medicul de familie
Articolul următorVlad Popescu Piedone: „Tată, eu știu că ești nevinovat! Pentru mine ești un erou!”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time