Sorin Cîmpeanu (captură video)

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat, la conferinţa de lansare a „Raportului privind nivelul de literaţie al elevilor din România”, că cei 3,6 miliarde de euro disponibili din PNRR „sunt sub tutela „România Educată.”

Oficialul a precizat că s-a lansat primul program pentru reducerea abandonului școlar.

„Am lasant deja un prim program, al reducerii abandonului şcolar, o primă rundă, care s-a finalizat cu selecţia unui număr de peste 1.400 de şcoli, considerate a fi cele mai vulnerabile din percpectiva abandonului şcolar”, a afirmat Cîmpeanu, potrivit news.ro.

România Educată și planul Ministerului Educației de a salva învățământul românesc

Acesta a mai precizat că fiecare proiect valorează 200 de mii de euro, iar cu banii investiți se va urmări dezvoltarea elevului nu doar în perioada cât este la școală, ci pe mai multe paliere.

De asemenea, profesorii vor urma să fie formați, prin PNRR, din perspectiva pedagogiei digitale. Cîmpeanu a amintit că există o serie de investiții în digitalizarea educației, un lucru esențial pentru readucerea pe linia de plutire a învățământului românesc.

„Dacă în scurt timp, prin existenţa acestor resurse, vom reuşi să înlocuim în fiecare din cele aproape 100.000 de clase din România, tabla clasică, o tablă care şi-a adus aportul la formarea noastră, a tuturor, cu cretă şi burete, să o înlocuim cu tabla digitală, interactivă, este deja un mare pas, o mare schimbare”, a spus ministrul Educației.

Cîmpeanu a spus că laboratoarele de informatică vor fi îmbunătățite din punct de vedere tehnic, iar acolo unde nu există se vor investi bani ( 18 mii de euro) pentru înființarea lor și extinderea acestora în toate școlile din România.

Totodată, oficialul a precizat că la nivelul întregii țări există și peste 1 mie de smartlab-uri, finanțarea acestora fiind mai generoasă deoarece implică echipamente de ultima generație.

La conferinţa de lansare a „Raportului privind nivelul de literaţie al elevilor din România”, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a spus că toate competențele de literație „sunt esenţiale pentru parcursul educaţional al unui elev şi, mai apoi, sunt exprem de importante pentru dezvoltarea adulţilor.”

Citește și articolul: Cîmpeanu, dezamăgit de educația online. Viitorul elevilor după pandemie

Articolul precedentNoaptea Muzeelor are loc sâmbătă, 14 mai
Articolul următorRusia amenință din nou Occidentul cu un „război nuclear”
Andrei NARIȚA
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.