Daniel Tudorache avertizează că, după ridicarea stării de urgență și relaxarea măsurilor de siguranță, grija pentru sănătate nu trebuie să fie ignorată. Pericolul infectării cu SARS-CoV 2 nu a trecut, iar întoarcerea la locul de muncă poate aduce cu sine riscuri, dacă nu ne protejăm. Din acest motiv, primarul Sectorului 1 face dă sugestii pentru siguranța celor care de săptămâna viitoare își vor relua programul obișnuit de lucru.

Te întorci la serviciu? Iată unele măsuri utile pe care le poți sugera angajatorului tău:

Să numească un “epidemiolog”. Poate fi chiar reprezentantul lucrătorilor cu sănătatea și securitatea muncii (SSM-ul) sau o persoană care are minime cunoștințe medicale și despre COVID-19. Este cel care va răspunde de implementarea măsurilor de protecție.

Să existe un termometru (termoscaner dacă este cazul) cu care “epidemiologul” să verifice toate persoanele care intră în sediul firmei. “Epidemiologul” să fie instruit cum să interpreteze rezultatele și ce măsuri să ia.

Să existe (și să se aplice) un regulament de protecție, afișat în locuri cu vizibilitate maximă. Acesta include măsuri de: distanțare fizică, igienă respiratorie (eticheta de tuse), igienă a mâinilor, comportament în pauze. Trebuie să cereți angajatorilor să vă furnizeze mănuși și măști, dar și să instaleze dozatoare de săpun și dezinfectant. “Epidemiologul” trebuie să se asigure că acestea sunt folosite (corect) de toți cei prezenți în sediul firmei. Eventual să facă un instructaj, dacă și de câte ori este cazul.

Să facă săptămânal dezinfecția totală a sediului”, este sfatul edilului Tudorache.

Articolul precedentNelu Tătaru, despre declarația verbală, dovedită cu „ceva”
Articolul următorALDE, PSD și Pro România au depus un proiect pentru anularea amenzilor date în baza ordonanțelor militare