Emil Drăghici este un nume cunoscut mai ales printre primarii de comune din țară, ca fiind cel care conduce Asociația Comunelor din România (ACoR). Primar din anii 90, al aceleiași comunei Vulcana-Băi, Dâmbovița, Drăghici a candidat mai tot timpul independent, însă în 2016 PSD și-a arătat susținerea față de acesta. După atâția ani de mandat, Drăghici a fost ales să fie vocea primarilor de comune în 2004, însă înainte de aceasta primarul a cochetat și cu afacerile. În 2003 a înființat o firmă care în prezent câștigă încredințări directe de la colegii primari ai domnului Drăghici, pentru a se ocupa de o seamă de „lucrări”, inclusiv pentru evenimentele organizate de AcoR!

FAXMEDIA CONSULTING SRL a fost înființată în 2003, iar în prezent îi are ca asociați pe Mircea Alexandru Matei, Adelina Mihaela Matei și Valeriu Stoicescu. Până în 2008, Emil Drăghici deținea 40% din acțiuni, pe care i le-a cedat în acel an lui Matei. Site-ul Faxmedia pare atrăgător, ni se prezintă echipa de profesioniști, printre care și soții Matei, care – împreună sau separat au și alte societăți.

Astfel, la aceeași adresă care se regăsește pe site-ul Faxmedia – Str. Gheorghe Grigore Cantacuzino 25 C Ploiești, Prahova, au sediul social, pe lângă FAXMEDIA CONSULTING și FAXMEDIA TOUR, FAXMEDIA INFO, FAXMEDIA FEST, FAXMEDIA CURSURI, FAXMEDIA LEARNING NET, CONTROL ARHISOFT MANAGEMENT, BIG MEDIA RELATII PUBLICE, ADELINA DESIGN FASHION și AGRODEZ DANRO. Aceasta din urmă este legată de Faxmedia Consulting și altfel decât prin asociații săi. Pe lângă familia Matei, asociat persoană juridică al Agrodez Danro, societatea înființată în 2011 și care se ocupă de cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase, este chiar Faxmedia Consulting!

Practic, fără nicio legătură, dacă ne uităm la activitatea Faxmedia Consulting. După cum se poate deduce din nume, societatea se ocupă de consultanță. Și, ocupându-se de consultanță, este considerată cea mai potrivită de către colegii domnului Drăghici pentru a-i încredința contracte directe pentru programe de formare profesională a bugetarilor din primării.

Și nu doar atât. Dacă pe de o parte primăriile cumpără servicii de formare profesională de la Faxmedia Consulting, după cum se poate vedea mai sus, se merge în paralel și cu încredințări directe către Faxmedia Tour, care oferă serviciile de cazare în locațiile unde urmează a se instrui respectivii funcționari publici.

Acestea sunt doar câteva exemple. Mai avem în desfășurare o încredințare directă de la comuna Slătioara – Vâlcea, 1.000 lei pentru program de formare profesională cu tema: „Primarul și problemele administrației publice locale: registru agricol, cadastru, urbanism, impozite și taxe, achiziții, legalitatea actelor administrative”, plus de la comuna Jurilovca (Consiliul Local Jurilovca) – Tulcea, 830 de lei pentru „Conferința prilejuită de sesiunea extraordinară a Adunării Generale a Asociației Comunelor din România, perioada 21-26.07.2019, Poiana Brașov, Hotel Alpin, conform Dispoziției președintelui A.Co.R., nr. 14/21.03.2019”.

După cum am arătat, contracte importante câștigă și Faxmedia Tour care, fără a fi avut vreo legătură directă cu Drăghici, este condusă de aceeași familie Matei. Faxmedia Tour a fost înființată în 2004, însă inițial s-a numit SUNTOUR – până în 2013.

Articolul precedentKlaus Iohannis atacă din nou dur PSD. Liviu Dragnea este ”infractorul șef”
Articolul următorLiviu Dragnea spune că la DIICOT există un dosar privind tentativa de a fi asasinat