Mircea Geoană: Ucraina va primi armament de la aliații NATO

Armata rusă va relua ofensivă , susține secretarul general adjunct al NATO.

Aliații NATO au decis să furnizeze Ucrainei tipuri de armament adaptate la noua situație, a declarat adjunctul secretarului general al NATO, Mircea Geoană. NATO estimează că este „iminentă” intrarea în a doua etapă a războiului din Ucraina. Potrivit lui Mircea Geoană, această fază a conflictului va fi mult mai complicată și mai sângeroasă, urmând să se desfășoare pe un front mult mai larg și care, din punct de vedere militar, se va apropia de un război clasic. NATO urmărește, prin consolidarea flancului său estic, să asigure inclusiv o navigație liberă în Marea Neagră. Aceasta este o zonă vitală pentru interesele strategice, dar și economice ale NATO, ale Europei și ale României, a precizat Mircea Geoană.

„Ne este și nouă teamă într-un fel, ca oameni, că ceea ce am văzut până acuma nu este decât vârful icebergului și ne este teamă că acest lucru va putea să reprezinte, poate, pata cea mai sângeroasă a acestui război ilogic”, a declarat Mircea Geoană.

Mircea Geoană: Evaluarea NATO este că reluarea ofensivei de către partea rusă este „iminentă”

„Ne așteptăm la reluarea iminentă a ostilităților, pe un front mult mai larg. Acesta va avea o componentă militară mult mai apropiată de un război clasic, și nu de ceea ce am văzut în primele șase săptămâni de război, și din păcate, vom avea și victime din partea populației civile”, a explicat Mircea Geoană. Potrivit secretarului general adjunct al NATO, se fac eforturi din partea Ucrainei și a aliaților din NATO, care asistă și ajută Ucraina, pentru a documenta crimele de război, pentru a crea un dosar la Curtea Penală Internațională.

„Dosarul de crime de război pe care Federația Rusă – la nivel politic, dar și militar – le efectuează și le-a efectuat, din păcate, în Ucraina reprezintă o realitate”, a spus Mircea Geoană.

El a explicat că este vorba de mai multe blindate, mai multe echipamente, mai multe capabilități pentru a putea atinge obiective și ținte la distanță mai lungă. „Dacă în prima parte a războiului, am văzut-o cu toții, (rachete) Javelin și arme antitanc, această parte a doua a războiului va fi diferită în calitatea, intensitatea și consistența acestuia, deci, este firesc ca noi să ajutăm Ucraina pentru această etapă a războiului”, a declarat Mircea Geoană.

Localnici din Delta Dunării sunt nemulțumiți de interzicerea pescuitului

Advertisement
Articolul precedentLocalnici din Delta Dunării sunt nemulțumiți de interzicerea pescuitului
Articolul următorCaravana Cu Apele Curate va evalua gradul de poluare cu plastic a malurilor Dunării