Un fost militar a recunoscut că l-a ucis pe jurnalistul slovac de investigaţii Jan Kuciak şi pe partenera acestuia, în februarie 2018, a relatat joi site-ul de ştiri aktuality.sk, pentru care lucra Kuciak.

Controlat de grupul de presă Axel Springer, site-ul aktuality.sk citează o ”sursă bine informată” care a indicat că Miroslav Marcek, fost militar, a mărturisit comiterea dublului asasinat. Mai multe media slovace, citând surse din poliţie, au publicat de asemenea declaraţiile respective.

Miroslav Marcek şi alţi trei suspecţi au fost inculpaţi în dubla crimă şi se află în detenţie începând din octombrie anul trecut. Omul de afaceri Marian Kocner, acuzat că a comandat uciderea lui Kuciak, se află şi el în spatele gratiilor.

În februarie 2018, Jan Kuciak a fost ucis împreună cu partenera sa de viaţă în locuinţa lor din Bratislava, în timp ce lucra la o investigaţie jurnalistică asupra legăturilor dintre Guvernul slovac şi mafia italiană. Asasinarea lui Kuciak a declanşat o gravă criză politică în Slovacia, ce a dus în martie anul trecut la demisia premierului Robert Fico, a doi miniştri de interne şi a şefului poliţiei. Ultimul articol al lui Jan Kuciak, neterminat, dar publicat postum, a vizat oameni de afaceri italieni prezenţi în Slovacia – printre care Antonino Vadala – şi suspectaţi de legături cu mafia calabreză ‘Ndrangheta.

Articolul precedentConsiliul Concurenței extinde controalele în investigația pe piaţa masei lemnoase. Printre firmele verificate este și o societate aflată în vizorul DIICOT
Articolul următorProduse cosmetice în valoare de două milioane de euro, reținute de ANAF din Dragonul Roșu și Europa