Captură video/Kanal D
Captură video/Kanal D

Fostul premier Victor Ponta intervine cumva în discuțiile tot mai ample din ultimele zile, vizavi de acuzele de plagiat aduse premierului Nicolae Ciucă și ministrului de Interne Lucian Bode.

Potrivit lui Ponta, până la urmă contează mai puțin dacă cei doi demnitari și-au plagiat sau nu tezele de doctorat, ci mai importantă este „performanța” acestora în funcțiile pe care le dețin.

Posibil ca Victor Ponta să știe ce spune, dat fiind că la rândul său a fost subiectul unui întreg scandal legat de titlul de doctor, pe care l-a și pierdut până la urmă. Chiar și așa, Ponta își permite să înceapă „analiza” sa vizavi de situațiile lui Bode și Ciucă cu o glumă, anume că îl plagiază pe președintele Klaus Iohannis – care în urmă cu mulți ani, se declara total împotriva plagiatului. Lucrurile s-au schimbat însă, din ce se poate vedea.

M-am decis să îl plagiez pe Dl Iohannis, dar cu ghilimele totuși “Oriunde în lume cineva care este prins, cineva dintre politicieni, este prins că a copiat și numai trei rânduri și a plagiat este obligat prin clasa politică să se retragă din politică”.

Adică, mai pe românește, Dl Bode sau Dl Ciucă sunt bătuți acum cu tesla cu care se juca Dl Iohannis în 2014 – ca să nu vorbim despre economie, politică externă, sănătate sau educație! Așa e viața – plină de surprize!

Afirm foarte clar că nu mă interesează absolut deloc tezele de doctorat ale Dlui Bode sau Ciucă – mă intereseaza ce fac în funcțiile pe care le ocupă acum, și fac foarte rău pt România! Nu dau doi bani pe “luptătorii anti plagiat” transformați în eroi – sunt niște impostori frustrați folosiți conștient sau “în orb” în bătălii politice!

Dar în România totul este strâmb și duce la lucruri și mai strâmbe! Dl Ciucă nu este criticat că nu știe economie (cel mai important lucru pt un Prim Ministru) și că Țara e falimentată – ci pentru o teză scrisă în urmă cu mulți ani pe care nu a văzut-o și citit-o nimeni!

Dl Bode nu e schimbat pt Schengen sau faptul că nu a găsit nici acum criminalul de la Arad – ci pentru o teză total străină pentru 99.99% din cetățenii României! Și Dl Iohannis face în continuare “România lucrului bine făcut” – cu tesla!”, și-a expus punctul de vedere Ponta pe Facebook.

Între timp, Bode a venit însă cu ceva explicații, combătute în mediul online, ba chiar a apărut o petiție on-line pentru demiterea acestuia. Alte măsuri nu au existat până la acest moment, dar ar mai fi de spus că opinia pe care o are Ponta nu ar fi ceva nou. Și la începutul anului trecut, când discuțiile vizavi de plagiatul lui Ciucă erau mai „proaspete”, Ponta afirma același lucru: nu contează doctoratul, ci ceea ce știi să faci.

Inclusiv la acel moment, Ponta comenta declarațiile din trecut ale lui Iohannis, arătând că acesta „a zis că plagiatul reprezintă furt intelectual și este inacceptabil ca persoanele acuzate să nu facă un pas în spate, dar știți bine că a zis multe când era vorba de adversari – nu se aplică și la aliați. Să îi „dăm pace” (cum se spune în Ardeal)”.

Articolul precedentSilvicultorii, proteste la Guvern: „Pentru un pumn de arginți, România este pe cale să pună pe tavă singura bogăție și resursă regenerabilă”
Articolul următorȚiriac, despre angajamentul semnat cu Securitatea: „N-am avut dosar”