Sursa: Captură video

Un adolescent de 16 ani, dar și un bărbat de 20 de ani, ambii din județul Ilfov, sun cercetați într-un dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamț, pentru înșelăciune și șantaj, în legătură cu efectuarea unor ritualuri oculte, contra cost, și amenințarea persoanei care a crezut în „puterile” lor.

Adolescentul a și fost reținut pentru 24 de ore, după ce partea vătămată, în vârstă de 20 de ani, a sesizat oamenii legii, iar polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț, cu sprijinul polițiștilor de ordine publică din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț și ai Poliției orașului Chitila, precum și luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov, au pus în executare 2 mandate de percheziție domiciliară, în județul Ilfov, la locuințele celor doi.

Din ce detaliază Poliția Română, partea vătămată, care locuiește în comuna Păstrăveni din județul Neamț, ar fi plătit în total începând cu luna august nu mai puțin de 50.000 de lei pentru efectuarea ritualurilor oculte, iar când a vrut să se retragă, ar fi fost amenințată că va fi compromisă.

Concret, „când aceasta ar fi dorit să renunțe la serviciile prestate de cei doi, aceștia i-ar fi adresat în numeroase rânduri amenințări cu acte de violență și cu publicarea în spațiu public a respectivelor ritualuri, cu scopul ca persoana vătămată să remită în continuare, diferite sume de bani”.

Potrivit aceleiași surse, în urma percheziţiilor efectuate, „au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă care privesc posibila activitate infracțională a persoanelor vizate de anchetă, mai multe terminale mobile și 850 de euro”.

Sursa: Poliția Română
Articolul precedentRomânii pot apela la ANPC dacă nu își mai pot plăti ratele. Instituția „ia fața” avocaților, iar băncile primesc amenzi pe bandă rulantă
Articolul următorMoțiunea depusă de USR și Forța Dreptei împotriva ministrului Bode, dezbătută astăzi