Conform programului anunţat, consultările cu delegaţia UDMR vor avea loc de la ora 16.30. Delegația este formată din ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond, liderul senatorilor UDMR, Turos Lorand, şi primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad-Andras.
Kelemen Hunor a precizat că partidul pe care îl conduce a mers tot timpul la consultări. El a mai precizat că e nevoie de formarea unei majorități pentru a susține un Guvern, în special în această perioadă de criză sanitară și creștere a prețurilor. Totodată, Hunor a mai explicat că dacă social democrații nu vor veni cu o coaliție, liberalii au următoarea prioritate, relatează Agerpres.ro.
Iohannis așteaptă partidele parlamentare la consultări
Kelemen Hunor a mai precizat, cu câteva zile în urmă, că partidul său caută „stabilitatea și raționalitatea”, iar demiterea guvernului a fost de așteptat. Cu toate acestea, liderul UDMR susține că refacerea coaliției este puțin probabilă. El a mai precizat că soluția cea mai bună pentru România este formarea unui guvern minoritar și acuză PSD că nu a venit cu nicio soluție alternativă după ce au dat jos Guvernul Cîțu.
Întrebat dacă UDMR ar susține alegerile anticipate, Hunor a spus că în contextul actual, unde criza sanitară a pus stăpânire pe toată țara, astfel de alegeri nu sunt posibile.
”Important este să se găsească o personalitate, o persoană, un om politic, de undeva din Parlament, din partidele parlamentare”, a mai precizat liderul UDMR.
PSD își dorește alegeri anticipate și un guvern tehnocrat
Dacian Cioloș a declarat că partidul său își dorește refacerea coaliției de guvernare, dar fără Florin Cîțu. USR a decis să propună pe Cioloș ca viitor premier al României.
Social democrații vor merge la consultările de la Cotroceni pentru a discuta despre nemulțumirile acestora privind împărțirea banilor de la Fondul de Rezervă al Guvernului. În ceea ce privește mandatul cu care vor merge la Cotroceni, PSD nu vine cu nicio propunere de premier. Social democrații preferă alegerile anticipate și creearea unui guvern tehnocrat.
Guvernul condus de Florin Cîțu a fost demis pe cinci octombrie, după ce moțiunea de cenzură depusă de PSD a fost votată de 281 de parlamentari.
Kelemen Hunor: Săptămâna viitoare vom participa la consultările de la Cotroceni