Ludovic Orban

PNL este la această oră la consultări la Palatul Cotroceni pentru a se stabili componența viitorului Guvern. Delegația PNL care va discuta cu președintele Klaus Iohannis este formată din șase membrii, conduși de Ludovic Orban. Câteva dintre planurile de viitor ale PNL au fost dezvăluite de liderul liberalilor, care a afirmat încă de ieri, imediat după ce moțiunea a trecut, că este posibil ca un viitor premier să fie chiar el.

Deocamdată am văzut că domnul Ponta are alte gânduri, dar vom vedea poziția oficială la consultări a fiecărui partid și sunt convins că președintele Iohannis va veni cu cea mai bună soluție. Cu siguranță vom discuta cu toate forțele politice. Evident că avem disponibilitate la dialog cu orice formațiune politică care a condus la căderea acestui guvern.

Până luni comisiile de specialitate au datoria de a veni cu o actualizare a programului ministere. Orice guvern va veni acum trebuie să ia măsuri corective și abia apoi măsuri pe termen lung. Noi avem deja construită arhitectura constituțională a viitorului guvern. Ne menținem poziția și considerăm că optim ar fi un guvern cu 15, maxim 16 ministere”, a spus Ludovic Orban. În acest moment, sunt 24 de ministere.

Articolul precedentViorica Dăncilă după ce a trecut moțiunea: „Respectăm decizia Parlamentului de astăzi și așteptăm propunerea de guvern și un program de guvernare serios și coerent”
Articolul următorViorica Dăncilă, în ședința unui Guvern înlăturat prin moțiune