Foto: presidency.ro

Astăzi la Palatul Cotroceni au avut loc consultări pe tema viitoarei formule a Guvernului României. După ce partidele și-au prezentat opiniile, președintele Klaus Iohannis anunță că a luat o serie de decizii. În primul rând, înclină către un guvern PNL.

Orice zi în plus cu acest Guvern e o zi pierdută pentru România și români. Eu prefer un guvern politic și nu voi căuta altă soluție. Astazi s-au prezentat partidele la consultări, și PNL, care a venit primul, a spus clar că este dispus să preia guvernarea, chiar dacă se anunță un parcurs dificil. Celelalte formațiuni au afirmat că vor sprijini o astfel de abordare. Este deja destul de clar că ne îndreptăm înspre un guvern PNL sau în jurul PNL”, a declarat Iohannis.

Totodată, acesta a afirmat că va lua o decizie privind premierul la începutul săpămânii viitoare. „Luni, cel târziu marți voi desemna un prim ministru care va veni în Parlament cu o propunere de guvern. …Vreau să fie clar că nu vor exista tăieri de salarii și pensii și spun acest lucru pentru a contrazice o afirmație mincinoasă a pesediștilor. Nu voi desemna pesediști pentru guvernare”, a mai spus președintele.

Articolul precedentViorica Dăncilă, în ședința unui Guvern înlăturat prin moțiune
Articolul următorViorica Dăncilă consideră că Iohannis trebuie să își dea demisia