Alexandru Pânișoară, membrul al PNL Sector 1, îi contestă candidatura lui Florin Cîțu la șefia PNL. Acesta a cerut în instanța anularea deciziei Biroului Național Politic din 18 august, care prevede derogarea privind vechimea în partid necesară pentru a putea intra în cursa de la vârful PNL, precum și decizia de acceptare a candidaturii.
Dosarul de contestare a fost înregistat la Tribunalul București, pe data de 9 septembrie, iar la pârât este trecut „Partidul Național Liberal – prin reprezentant Ludovic Orban”. Congresul PNL va avea loc pe 25 septembrie, iar la alegeri vor fi prezenții 5.000 de delegați.
Într-o postare Nu am acționat la comanda cuiva ci din propria convingere, din asumare, chiar dacă mi s-a spus “de ce te bagi? Sunt lupte grele, o să vezi ce o să pătești”. O să pățesc ce? O să mă caute unii? Să mă caute, scheleți n-am, poate or să-mi facă, totul e posibil, dar mi-am ASUMAT! O chestie care lipsește cu desăvârșire în clasa politică. Nu pot să tolerez, să mai tolerez, nelegiurile care se fac la orice nivel, cu toate riscurile. Liberalul a ținut să precizeze că nu este de meserie contestatar, dar acolo unde sunt „încălcate principii și valori”, nu ezită să treacă la fapte. „Pe lânga ceea ce contest, eu vin și cu soluții, atâta cât am capacitatea, dar vin cu ceva, nu doar să fiu pe dos”, a mai scris Pânișoara. Totodată, acesta a subliniat că nu îi cunoaște, personal, pe niciunul dintre cei doi contracandidați în cursa pentru șefia partidului, iar demersul pe care l-a făcut, în instanță nu are legături nici cu Orban sau Cîțu, nici cu circul creat de aceștia pe scena politică, ci cu faptul că „PNL cauționează abateri de la legi și regulamente… PNL-ul din care și eu fac parte și nu pot să fiu părtinitor… Poate ar fi gândit și alții acțiunea dar nimeni n-a făcut nimic în sensul ăsta… păcat, sper să înceapă și restul colegilor să se trezească din amorțirea asta care a condus la derapaje și abuzuri…”, a concluzionat Alexandru Pânișoară. Potrivit statutului PNL, orice membru al partidului poate candida la funcția de președinte dacă are o vechime de cel puțin 5 ani, vechime pe care Florin Cîțu nu o are, obținând o derogare din partea Biroului Politic Național. „Votul a fost dat. Sunt 70% dintre președinții de filială care au fost astăzi aici. Astăzi vom înaintea propunerea și sunt convins că astăzi vom depune și jurământul. (…) Am votat o derogare pentru candidatura mea la șefia PNL, a fost vot unanim pentru această derogare”, a spus premierul la finalul ședinței BPN din 18 august. Cîțu: „Această campanie a fost una care nu a adus beneficii pentru PNL”„Eu vin și cu soluții, atâta cât am capacitatea”