vot diaspora

Tensiuni interminabile în interiorul Alianței Liberalilor și Democraților. După ce Teodor Meleșcanu a răspuns fără regrete invitației PSD de a conduce Senatul și a fost eliminat din partid, în ALDE urmează alte scindări. Fostul ministru de Externe a fost votat ieri președinte al Senatului cu 73 de voturi, iar Alina Gorghiu, susţinută de opoziţie, a avut 59 de voturi.

În acest moment, mai mulți parlamentari ai ALDE ar fi în tratative cu PSD pentru a forța intrarea în Guvern, în calitate de membri ai partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu. Aceasta în ciuda faptului că Tăriceanu a fost ferm: cine acceptă trocuri cu PSD pleacă din ALDE.

Voi depune o notificare la biroul preşedintelui Senatulului prin care anunţăm configurarea grupului mixt şi sigur că va trebui să luaţi act şi de acest lucru, dar în momentul de faţă trebuie să atrag atenţia că trebuie reconfigurat Biroul Permanent întrucât domnul Meleşcanu nu are calitatea de membru ALDE şi dumeavoastră l-aţi ales şi aţi vrut să-l contaţi în dreptul grupului ALDE”, a atras atenția Tăriceanu.

Articolul precedentAcțiune de amploare în mai multe județe: sunt vizați angajați ai MAI, bănuiți de fapte de corupție
Articolul următorViorica Dăncilă face trei oferte clare pentru membrii ALDE: îi încântă cu portofolii de miniștri