Ștefan Grozea este noul director al Clubului Sportiv Municipal Ploiești. Nu este prima oară când Grozea ajunge în această funcție, el conducând clubul Primăriei Ploiești și în perioada martie- septembrie 2020. 

Grozea a fost detașat pe postul de director al CSM Ploiești, după ce a fost aproximativ o lună consilier personal al primarului Andrei Volosevici. 

Se pare că aceasta este rețeta perfectă a actualei administrații ploieștene. Iei o persoană, o angajezi consilier personal al primarului Volosevici, după care îl detașezi pe respectivul pe alt post și faci astfel loc pentru un alt consilier personal. S-a întâmplat spre exemplu, cu Grigore Constantin, detașat la începutul anului director al CSM Ploiești (a demisionat după doar câteva săptămâni), Dan Sîmpăleanu numit director la Spitalul de Pediatrie (demisionat și el pentru a se întoarce la Târgu Mureș), Octav Preda, detașat la Stadionul Ilie Oană, cu Adrian Semcu, mutat pe post de director adjunct la SGU Ploiești, iar lista este mult mai lungă. 

Dar cine este Ștefan Grozea și ce îl recomandă pentru funcția de șef al clubului sportiv. Am putea spune că nimic, având în vedere că nu cunoaște în niciun fel fenomenul sportiv și nici nu a practicat vreodată un sport.  A fost  șef al Serviciului Salubritate din cadrul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești, fiind responsabil cu coordonarea serviciului care monitoriza activitatea operatorului de salubritate. 

A activat ca antreprenor în perioada 1990-2017, iar din 2014 a lucrat în administraţie publică, fiind consilier al ministrului secretar de stat din Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (2014-2015), şef al serviciului salubritate din cadrul RASP Ploieşti (2017-2019) şi consilier al primarului Adrian Dobre (2019-prezent). 

Ce cunoaște puțină lume este că Grozea a fost patronul unui bar „Bravo” , bar frecventat de fostul procuror Portocală și de prietenii lui apropiați. Sunt de notorietate poveștile cu petrecerile care se făceau în barul lui Grozea, petreceri la care participau printre alții colonelul Sabin Iancu, fost sef SRI Prahova, și Mircea Negulescu, fostul procuror DNA. Din grupul de la „Bravo” făceau parte personaje din lumea interlopă, politicieni, judecători, jurnaliști și oameni de afaceri. Acolo au luat naștere multe dintre dosarele instrumentate de Portocală și se pare că și dosarul DNA al primarului Ploieștiului, Andrei Volosevici, este tot o creație a grupului „Bravo”. 

De altfel și numirea lui Ștefan Grozea în fruntea CSM Ploiești ar avea la bază prietenia cu Mircea Negulescu, gurile rele susținând că Portocală a devenit în ultima perioadă sfătuitorul de taină al primarului Volosevici. 

Articolul precedentGuvernul construiește un spital nou la Sinaia
Articolul următorGabriela Firea a semnat pentru Referendumul pentru demiterea lui Armand
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...