Sursa: Facebook

Agenția Națională de Integritate avertizează că primarul USR al Timișoarei nu e chiar atât de cinstit pe cât se prezintă.

Nu în ceea ce privește respectarea legii, dat fiind anumite decizii pe care Dominic Fritz și le-a asumat la scurt timp după ce a preluat primarul mandat, în toamna anului 2020.

Ieri, ANI a făcut public că a „constatat starea de incompatibilitate sau conflictul de interese de natură administrativă, în cazul a 5 persoane”, printre care și edilul Timișoarei. Iar în privința lui Fritz, este vorba despre conflict de interese administrativ.

Persoana evaluată a contractat un împrumut în campania electorală de la o persoană fizică. Ulterior, în perioada exercitării mandatului de primar, în luna noiembrie 2020, a întocmit un act administrativ în folosul societății reprezentată de persoana fizică, încălcând regimul juridic al conflictelor de interese”, își explică inspectorii de integritate concluziile.

Firește, Fritz se consideră nevinovat și a ieșit cu explicații proprii pe Facebook: „Mi-au făcut și mie un dosărel”.

Agenția Națională de Integritate consideră că în noiembrie 2020 m-am aflat într-o situație de conflict de interese administrativ și propune să mi se înceteze mandatul. Bineînțeles că tot demersul este absurd și complet neacoperit de fapte. Iar eu voi combate în instanță toată bizareria menită să mi se lipească și mie o etichetă de pătat politic.

E ca la Radio Erevan: ei spun că am participat la elaborarea unui PUZ pentru un beneficiar care mi-a împrumutat bani – doar că nu am participat, nu a fost beneficiar și nu mi-a împrumutat mie bani.

Un arhitect a elaborat documentația tehnică pentru PUZ-ul unui client. Acel PUZ a trecut toate etapele înainte să ajung eu primar, cu tot cu semnătura predecesorului meu. Când am preluat mandatul, lipsea doar votul din Consiliul Local. Ca să nu intre o documentație semnată de fostul primar în noul consiliu, m-au rugat colegii în primele zile de mandat să semnez încă o dată referatul de aprobare care trimite documentația, fără să fie schimbată o virgulă, în CL.

Arhitectul, care NU este beneficiarul PUZ-ului cum susține ANI, ci doar l-a elaborat pentru un client, fără să beneficieze în vreun fel de votarea sau ne-votarea lui, este și consilier local USR. A împrumutat campania de primar din 2020 cu 25.000 lei, sumă din care eu personal nu am văzut niciun leu și care au fost restituiți în momentul în care AEP a returnat banii de campanie (așa se finanțează campaniile electorale în România).

Asta este povestea pe scurt. O să auziți multe atacuri în următoarele zile. O să atac la rândul meu raportul ANI în instanță și nu am niciun dubiu că voi primi dreptate. O să-mi apăr onoarea și integritatea indiferent cui i s-a pus pata pe mine.
Mulțumesc că îmi sunteți alături
”, a transmis primarul Timișoarei.

Articolul precedentPopescu Piedone, avertisment către Nicușor Dan: „Din octombrie… VOM fi cu ochii pe tine!”
Articolul următorPopescu Piedone, atac fără precedent la NicușorDan – ”Bă’, mincinosule! Bă’, papagal vopsit! Bă, circarule! Mi-e silă de tine!”