Sursa: Captură video

Pare că destinul și drumurile îi unesc pe Geroge Simion – lider al AUR – și pe Virgil Popescu – ministrul Energiei.

Ieri, cei doi s-au întâlnit aparent întâmplător în aeroport, motiv numai bun pentru Simion să dea „play” la un live de peste o oră jumătate, continuat de un altul, de doar câteva minute, în care se poate vedea cum l-a urmărit constant până la urcarea în avion pe cel pe care îl numește „hoțul Virgil”. Ulterior acestui episod, ministrul a scris pe Facebook că îi va face o nouă plângere penală – a treia – senatorului AUR.

Simion a vrut să știe chiar din gura ministrului ce caută la Viena, însă răspunsul lui Virgil Popescu a venit abia ulterior, în postarea sa: „Am fost la cununia civilă a fiicei mele”.

În spatele nostru îl vedeți exact pe hoțul care a distrus Energia în România. (…) Cică era la muncă acest Virgil. Dar a făcut o postare despre mine, că sunt, nu-i așa – o trompetă rusească. Uitați-vă la el, dragi prieteni, ca să știți cine este marioneta sistemului mafiot din România. Este chiar el”, spunea Simion în ultimul live, aproape de urcarea în avion.

Ulterior, când au dat ochi în ochi, Simion l-a întrebat direct pe ministrul Energiei de ce nu își dă demisia. În ciuda diverselor apeluri, Virgil Popescu l-a ignorat complet și a continuat să se îndrepte spre avion. Odată urcat în avion, fix în spatele lui Popescu, Simion s-a plâns în direct și, vorba aceea, „în exclusivitate”, că ministrul le ceruse stewarzilor să închidă filmarea.

La câteva ore distanță, Virgil Popescu a asigurat că nu se lasă intimidat de „trompeta Putinistă”, însă a susținut că se teme „pentru copiii și familie”:

Campania de hărțuire la adresa mea nu mă intimidează! Astăzi, în aeroport la Viena, unde am fost la cununia civilî a fiicei mele, care s-a căsătorit cu un tânăr austriac, am asistat la o tentativă nemaiîntâlnită de hărțuire și intimidare a lui George Simion împotriva mea.

Mulți ați avut ocazia să asistați la șuvoiul de invective și minciuni la adresa mea, cauzate de disperarea că facem pași importanți spre independența energetică a României. Resping cu fermitate acuzațiile și condamn, public, acest tip de comportament agresiv. Nu mă voi lăsa intimidat de acest personaj, de această trompetă Putinistă și voi merge mai departe pe drumul independenței energetice a României.

Vreau să le mulțumesc românilor din aeroport care au dat dovadă de un bun simț deosebit și l-au întrebat pe acest individ de ce trebuie să facă circ?!? Săptămâna viitoare voi depune a treia plangere penală împotriva lui George Simion și am încredere că până la urmă se va face dreptate.

P. S. Știu că România și Europa trec printr-o perioadă complicată și este greu să avem încredere că se vor întâmpla lucruri bune. Dar dacă tolerăm acest tip de comportament, mai ales din partea unui parlamentar, nu o să ne facă bine. Poate este timpul să avem o dezbatere serioasă, la nivel de societate, despre limite, comportament agresiv, hărțuire și ce facem să prevenim.

Mie nu îmi este teamă, dar mă tem pentru copiii și familia mea. Pentru că este o graniță foarte fină de la comportament agresiv verbal la comportament agresiv fizic. Și la cum s-a putut observa în ultima perioadă, din incidentele pe care le-am trăit cu acest invidid, nu cred că mai are mult să devină agresiv fizic”.

Articolul precedent Cum se pregătește Germania să facă față unei crize energetice: Centre publice destinate celor care nu-şi vor putea permite să își încălzească locuințele la iarnă 
Articolul următorConstruirea unei microhidrocentrale, a cărei autorizație de mediu a fost declarată ilegală de justiție, naște dispute aprinse între ecologiști și autoritățile de mediu din Hunedoara