subventii partide
indemnizație

Viorica Dăncilă dă din nou asigurări liniștitoare pentru bătrânii din România. Aceasta a comentat declarațiile președintelui Klaus Iohannis referitoare la faptul că ar exista un impas în plata pensiilor și salariilor și a explicat totodată și cum vede anumite restructurări la stat.

Sunt bani, s-a dovedit că am dreptate. Mi se pare inoportun să faci astfel de declarații, te joci cu sentimentele pensionarilor, sunt pensionari care trăiesc de la pensie la pensie, își planifică bani. Când președintele României vine și spune, pensionarului nu îi creează un confort. Nu avem probleme legate de acest aspect”, a asigurat Viorica Dăncilă în cadrul unui interviu acordat la dcnews.ro.

Totodată, aceasta a explicat că vor fi restructurări în unele instituții de stat, însă funcționarii respectivi nu vor pleca acasă, ci li se vor găsi posturi în alte domenii. Premierul României a afirmat că sunt foarte multe agenții, entități în subordinea ministerelor, care nu își au obiectul de activitate și unde sunt mai mulți șefi decât subordononați. „Nu dăm oameni afară, avem deficit în alte zone: la Casa de Pensii avem nevoie de 500 de persoane”, a spus prim ministrul.

Tot legat de acest aspect, al posturilor plătite din bani publici, Viorica Dăncilă a făcut vorbire despre angajări făcute pe timpului lui Dacian Cioloș, când s-ar fi adus oameni fără a exista însă și o fișă a postului cu indicatori de performanță, în baza cărora angajații să poată fi evaluați. „Avem pe 109, Legea dată de Cioloș, unde avem numiți manageri în diferite locuri dar nu au criterii de perfomanță bine stabilite. Lucrurile nu merg bine, dar nu putem să îi schimbăm. Acest lucru ar trebui schimbat. Însă, și dacă lucrurile nu merg bine și dacă nu merg, oamenii nu pot fi schimbați”, a explicat premierul.

În interviul acordat pentru dcnews.ro, Viorica Dăncilă a răspuns și la întrebări legate de scorul slab obținut de PSD la alegerile din 26 ani, coroborat cu nemulțumirea românilor: ar trebui mutați banii de la pensii și salarii în investiții în infrastructură?

Nu. Pentru noi, creșterea condițiilor de trai este un obiectiv”, a răspuns ferm aceasta. Însă a admis că „avem nevoie de investiții majore. Eu vreau ca acum să vorbesc despre ce s-a început, ăsta este stadiul, pe fiecare investiție să am un raport săptămânal, ca oamenii să știe. Investiții în România s-au facut. PNDL 1 și PNDL 2 au funcționat. Nu există comunitate din România, indiferent de culoarea politică, să nu fi avut investiții pe PNDL. Continuăm PNDL 1, PNDL 2 și vom introduce Fondul de dezvoltare și investiții.

Eu cred că noi am greșit, prin mesajul nostru. Poate mulți aveau alte așteptări. Un milion de cetățeni care nu au votat, nu au votat cu altcineva, nu au mai mers la vot. Poate nu am comunicat suficient legat de aceste măsuri și am lăsat ca alte subiecte să fie în prim plan. Trebuie să vedem unde am greșit și să îndreptăm lucrurile”, a opinat premierul.

Articolul precedentApa din adâncuri
Articolul următorNicușor Constantinescu, o nouă condamnare