Sursa Foto: Facebook

Liderul PSD anunță în această seară pe Facebook că face tot ce poate pentru ca România să beneficieze din plin de banii de la Uniunea Europeană, prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Din ce scrie Marcel Ciolacu, deși actualul Guvern nu a dorit o consultare cu social democrații pe tema PNRR, a găsit totuși înțelegere de la comisarul european pe economie.

Pe scurt, Ciolacu afirmă că știe cum poate salva PNRR, fără a detalia însă. Ceea ce anunță președintele PSD este că a avut o întâlnire online reprezentanții Comisiei Europene și că actualul PNRR este aproape îngropat complet.

Am discutat astăzi cu Paolo Gentiloni, Comisarul european pentru economie, despre cum putem salva Planul Național de Redresare și Reziliență. Spre deosebire de Guvernul României, Comisia Europeană a înțeles importanța dialogului cu Partidul Social Democrat.

La cât de rău arată acum lucrurile, premierul Cîțu se va întoarce din nou cu mâna goală de la Bruxelles. În timp ce majoritatea statelor și-au trimis planurile naționale Comisiei Europene, PNL și USR nu respectă nici măcar regulile de bază cerute de CE. Guvernanții încă n-au înțeles că acești bani sunt pentru dezvoltarea României și nu pentru alimentarea clientelei politice înainte de alegerile lor interne.

Îi mulțumesc comisarului Gentiloni pentru dialogul constructiv și mai ales pentru reiterarea sprijinului Comisiei Europene privind necesitatea unui dialog aprofundat cu toate forțele politice, cu sindicatele, patronatele și societatea civilă pe tema PNRR”, arată Marcel Ciolacu în postare.

Articolul precedentRădoi susține că o călătorie la metrou ar trebui să coste 50 lei
Articolul următorRomânia are aproximativ 1,6 milioane de angajați pe salariul minim