Iar faptul că la acest nivel maxim al sistemului s-a ajuns la astfel de practici spune totul despre ceea ce urmează. Mai ales dacă se va intra în cele trei luni nebune în care vom avea un președinte în funcție și un președinte ales fără a se reuși negocierea unui ”schimb al liniilor” pe deplin controlat.

Trei luni în care actuala falangă iohannistă din sistem încă poate face mult rău. Ca să nu mai pomenim că, tot în această perioadă fără precedent în democrația românească, actualul șef al statului poate încă ”da cu bățul” pe decrete prezidențiale de revocări din funcții sau alte numiri.

În timp ce este de așteptat, de asemenea, și ca unii ca Pahonțu să organizeze concursuri de dimineața până seara, doar pentru a își securiza astfel funcțiile cheie de conducere din structurile pe care le conduc.

În timp ce noua gardă, cea care deja se încheagă pentru a prelua conducerea sau barem a asigura un interimat operativ mai mult decât necesar, normal că va forța să fie ”băgată în cărți” cât mai repede cu putință.

Numai că, până la ”măcelul” din toamnă, există riscul real ca acest ”PLATA O PLOMO” – ”PLATA sau PLUMBUL” să devină o practică care poate zdruncina din temelii șandramaua sistemului!

Desigur, rămânând de văzut ce va ”alege” generalul căruia tocmai ce i s-a pus în față această ofertă pur mafiotă.

”Plata” fiind reprezentată de primirea, în schimbul trecerii în rezervă, a unui post de conducere mai mult decât avantajos, cel puțin din punct de vedere financiar, în privat… În timp ce, în loc de ”plomo” – că România încă nu este totuși Columbia – s-ar putea alege cu un ”dosar” care îi va exploda în față! Din informațiile intrate în posesia noastră reieșind că este vorba despre un dosar nu atât strict penal, cât unul destul de ”însiropat” pentru opinia publică, încât cel vizat să facă oricum pasul înapoi.

Astfel că, generale, decizia este la tine…

Desigur, structura contrainformativă care monitorizează îndeaproape această reală vulnerabilitate la adresa securității naționale luând în calcul și un posibil ”joc dublu” al celui șantajat. Unul care, repetăm, deține o funcție uriașă în sistem! Existând astfel și posibilitatea ca acesta să se fi ”auto – legendat” astfel pentru a putea sta retras într-un izbăvitor con de umbră până ce trec alegerile prezidențiale. Atunci când ar putea urca și mai sus pe scara sistemului – că vârsta încă îl ajută ! – sau barem ieși astfel ”ca rața din apele tulburi” ale următoarelor luni de la vârful sistemului. Chiar fie și cu ”casa spartă”…

Articol preluat de pe ASI-Romania

VIAASI - Romania
SURSĂLovitura lu' Tache
Articolul precedentRareș Bogdan nu mai vrea uși „ferecate” în PNL pentru PSD; își dorește un parteneriat de 10 ani cu social democrații
Articolul următorAteneul Român, considerat marcă a patrimoniului european de către Comisia Europeană
Senior partner Ziarul de Investigatii