Sursă foto: Wikimedia
Sursă foto: Wikimedia

Oligarhul rus Vladimir Potanin a avertizat Kremlinul privind intenția lui Putin de a confisca activele companiilor care au plecat din Rusia.

Confiscarea activelor companiilor care au lăsat în urmă Rusia după invazia Ucrainei ar distruge încrederea investitorilor, arată publicaţia Gândul.ro.

Acest fapt nu este unul trecător şi s-ar putea desfăşura pe o perioadă de decenii.

Oligarhul rus, Vladimir Potanin, a precizat că, fără investitori, Rusia va ajunge înapoi, pe vremea Revoluției Bolșevice din 1917

Potrivit Reuters, Vladimir Potanin este cunoscut drept regele metalelor. Acesta este cel mai mare acționar la Norilsk Nickel (GMKN.MM). Compania reprezintă cel mai mare producător mondial de paladiu și nichel rafinat.

Omul de afaceri a declarat că Rusia ar trebui să răspundă cu pragmatism în fața excluderii din ramuri întregi ale economiei globale

Nu ar trebui să încercăm să „trântim ușa”. Trebuie să ne străduim să păstrăm poziția economică a Rusiei pe acele piețe pe care le-am cultivat atât de mult”, a declarat Potanin, președintele Norilsk Nickel, în vârstă de 61 de ani.

Potrivit acestuia, confiscarea activelor de la companiile care au părăsit Rusia ar compromite țara pentru investitori timp de decenii.

“Ne-ar duce înapoi cu 100 de ani, înapoi în 1917. Asta ar însemna o lipsă globală de încredere în Rusia din partea investitorilor, care s-ar resimți timp de multe decenii”, a explicat Potanin.

În urmă cu o zi, Marea Britanie a blocat activele a șapte oligarhi ruși. Printre “victime” se numără şi Abramovici.
The Guardian a precizat că este vorba despre Roman Abramovici, Igor Sechin, Oleg Deripaska, Andrey Kostin, Alexei Miller, Nikolai Tokarev și Dmitri Lebedev.

Articolul precedentSancțiuni în conflictul imobiliar de pe plaja Corbu: Complexul de lux va fi demolat
Articolul următorRomânii vor primi bani din partea statului pentru găzduirea refugiaților ucraineni
Jurnalist full-time / Pesimist part-time