Foto: Facebook - Silviu Zinica
Foto: Facebook - Silviu Zinica

Philip Morris International a anunțat că va asigura, în prima fază, 500.000 de dolari ONG-urilor din România care se ocupă cu sprijinirea cetățenilor ucraineni care au fugit din calea războiului.

Banii vor fi folosiți pentru asistență medicală, mâncare, cazare, îmbrăcăminte și transport.

„Suntem deja în discuţii avansate cu aceste organizaţii pentru a ne asigura că fondurile ajung cât mai repede acolo unde este nevoie de ele”, au declarat cei de la Philip Morris International.

Peste 70.000 de refugiați ucraineni au decis să rămână în România

Totodată, reprezentanții companiei au mai declarat că aceasta nu va fi singura donație, precizând că în următoarea perioadă vor urma și alte tranșe mult mai mari.

„Ne interesează ca aceste fonduri sa fie imediat folosite şi să-i ajute pe cei care au acum atâta nevoie. De aceea donăm în tranşe, pentru a ne asigura că fondurile sunt folosite cât mai eficient”, au spus reprezentanții PMI, potrivit news.ro.  

De asemenea, compania a anunțat că a livrat și medicamente, alimente și produse de primă necesitate  în parteneriat cu ONG-uri din țările europene.

„În ultimele cinci zile, angajaţii PMI au donat peste 300.000 de dolari pentru a sprijini eforturile de ajutorare prin intermediul programului caritabil intern, „Projects with a Heart” (Proiecte cu suflet). PMI va dubla aceste donaţii. În plus, PMI va face o primă donaţie  de 10 milioane de dolari pentru a sprijini eforturile umanitare internaţionale”, au mai precizat reprezentanţii PMI.

Compania a intrat pe piața din Ucraina în 1994, iar după decizia lui Putin de a invada țara, aceasta a anunțat suspendarea operațiunilor. Anul trecut, Ucraina a reprezentat 2% din volumul total al livrărilor de unități de țigări și tutun încălzit.

De asemenea, PMI are peste 1.300 de angajați, precizând că este pregătită pentru reluarea furnizării de produs când condițiile de siguranță o vor permite.

Totodată, Rusia a reprezentat anul trecut 10% din volumul total al livrărilor de unităţi de ţigări şi tutun încălzit ale PMI.

Fără ţigări aruncate în natură: Rangerii din Braşov sunt nevoiţi să împartă scrumiere portabile

Articolul precedentConsumul de alcool în Europa a scăzut din cauza pandemiei
Articolul următorMai multe maternităţi au fost distruse în urma bombardamentelor din Ucraina
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.