dosarul retrocedarii plajelor

Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre a făcut contestație în anulare la condamnarea la nouă ani de închisoare în Dosarul retrocedării plajelor din Mamaia.

Mazăre, aflat în Madagascar, şi ceilalţi patru condamnaţi în acelaşi dosar au depus contestaţie în anulare, procesul aflându-de deocamdată în faza de cameră preliminară. Primul termen de judecată va fi stabilit ulterior. Au mai contestat decizia din 8 februarie a ICCJ, Paraschiva Barbu – condamnare cu suspendare, Marius Puşcaşi – condamnat la trei ani de închisoare, Carmen Puşcaşi şi Horaţiu Dima – şase ani de închisoare..

Radu Mazăre, aflat de peste un an în Madagascar, a fost condamnat la nouă ani de închisoare şi la pedeapsa complementară de interzicere a exercitării unor drepturi  pe o durată de trei ani, după executarea pedepsei principale, pentru abuz în serviciu, în formă continuată, în Dosarul retrocedării plajelor. De fapt el a fost condamnat la șapte ani de închisoare pentru abuz în serviciu şi la șase ani pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, în urma contopirii pedepselor fiind stabilită o pedepsă de șapte ani de detenţie, căreia i s-a adăugat un spor de doi ani.

Fostul acţionar dinamovist Cristian Borcea a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată, la trei ani de închisoare pentru asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, al trei ani de interzicere a unor drepturi, precum şi la confiscarea echivlentului în lei al sumei de 957.107 euro.

Nicuşor Constantinescu a fost condamnat la patru ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată, cu un spor de un an, plus doi ani interzicerea unor drepturi. Fostul acţionar al clubului Dinamo Dragoş Săvulescu a fost condamnat la cinci ani şi șase luni de închisoare. În total, peste 30 de persoane au fost condamnate în Dosarul retrocedării plajelor, unele cu suspendare, altele cu executare.

Fostul primar Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA pe 28 octombrie 2008, alături de 36 de persoane, între care foşti şi actuali funcţionari din Primăria Constanţa şi Oficiul de Cadastru, mandatari şi notari publici, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză. Prejudiciul în această cauză a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.

Articolul precedentNicușor Dan: Gabriela Firea pregătește un PUZ ilegal pentru Ion Țiriac
Articolul următorA fost ales Guvernul ”din umbră” al PSD. Felix Stroe, la Transporturi