Europarlamentarul Rareș Bogdan a fost în vizită ieri în județul Argeș, județ care „a dat” țării ministra actuală al Justiției, Alina Gorghiu.

Și, după ce liberalii au discutat problemele arzătoare chiar îi strânsese la un loc, s-a răspuns și la câteva întrebări, într-o conferință de presă.

Cum în ultimii ani europarlamentarul PNL a devenit un specialist cam în tot și în toate, acesta a făcut o scurtă analiză a realității, în ceea ce privește „reach-ul” la alegători pe care îl are formațiunea din care face parte, opinând că, la alegerile europarlamentare din acest an, PNL nu va câștiga la fel de multe mandate ca în 2019.

Cel mai probabil, Rareș Bogdan are dreptate, însă explicațiile acestuia vizavi de „prăbușirea” PNL sunt, așa cum ne și așteptăm, unele proprii. Astfel, europarlamentarul consideră că este vorba despre „uzura de la guvernare” sau „un val de extremism periculos la nivel european”. Așa se face că sondajele nu stau foarte bine.

Noi avem astăzi zece mandate de europarlamentari. În momentul acesta încercăm să maximizăm, să avem un scor cât mai bun (…) foarte probabil ţinta noastră este de 8 – 9. Deci pierdem unul sau doi europarlamentari. Eu sper că doar unul.

Vom analiza performanţa europarlamentarilor de pe funcţie, modul în care ei au asigurat reprezentarea Partidului Naţional Liberal, nu doar la nivelul instituţiilor europene, ci şi la nivelul spaţiului public românesc, şi sigur că e ca într-o echipă de fotbal. Dacă aduci puţin sânge proaspăt, nu e deloc rău. Dacă rămân aceiaşi şi sunt foarte buni şi se face analiza, iarăşi e bine. (…)

Eu cred că va fi o listă reprezentativă nu doar pentru Partidul Naţional Liberal, şi cu o reprezentativitate foarte mare pentru România şi sunt convins că Partidul Naţional Liberal are un activ de unde să obţină cele mai bune nume pe această listă. Pot fi din cele existente, pot fi nume noi, poate fi un mix. (…)

Partidul Naţional Liberal are oameni foarte valoroşi şi oameni care pot reprezenta România cu maxim succes la Bruxelles, cum au făcut-o şi până acum şi sunt cum sunt absolut convins că o vor face în continuare”, a explicat Rareş Bogdan.

Articolul precedentPreședintele AUR Timișoara a părăsit partidul: „Lucrurile nu se întâmplă bine. Suntem suporteri”
Articolul următorIntervenție decisivă a Poliției Locale Sectorul 5: minor implicat în trafic de substanțe interzise, capturat