Ovidiu Szime, președintele AUR Timișoara, nu mai este membru de partid.

Decizia se pare că a fost a sa, ultima „picătură” fiind protestele organizate de AUR în toată țara – implicit și la Timișoara – în fața sediilor PSD.

Demisia a fost anunțată de Szime pe Facebook, unde acesta a scris că a decis să plece „din poziția de președinte AUR Timișoara și să părăsesc partidul AUR, deoarece principiile de bază și statutul acestuia nu sunt respectate. Democrația și libertatea de exprimare în interiorul unui partid trebuie să primeze”.

Însă Szime avea vechime în partid. S-a alăturat AUR acum trei ani, fiind unul dintre fondatorii organizației Timișoara. Cu toate acestea, Szime a lăsat totul în urmă, după ce miercuri, acesta nici nu a participat la mitingul AUR din Timișoara, la care a fost prezent și George Simion.

Aceasta în condițiile în care, pe Facebook, AUR Timișoara anunțase un protest masiv – „vom aprinde candele în fața sediului PSD Timiș (Splaiul Nicolae Titulescu, nr.26, Timișoara) în memoria democrației pe care Marcel Ciolacu și actuala coaliție au omorât-o” – și invita „la o comemorare a democrației din România”.

Lucrurile nu se întâmplă bine. Nu am fost la protest. Nu am fost de acord cu ce s-a întâmplat, cu lumânări duse către alte partide politice. Pentru mine, ăsta nu este un gest normal, indiferent de formațiunea politică. Nu așa se face politică.(…)

Suntem suporteri. Nu se dorește de la București să se facă adeziuni, pentru că vor ei să ia deciziile. Nu sunt adeziuni semnate. Eu am semnat adeziunea acum 3 ani, mi-a venit nesemnată, neaprobată.

Nici măcar nu am fost membru. Probabil cine va decide Bucureștiul că va candida… va semna adeziunea. Nu am plătit cotizație, se numește pachet de susținere, un fel de donație”, a declarat Ovidiu Szime, citat de Express de Banat.

Articolul precedentPolițist din Bihor, judecat pentru mai multe infracțiuni, de la trafic de influență și până la șantaj
Articolul următorRareș Bogdan, sincer: „Pierdem unul sau doi europarlamentari”