“Adoptă un copac!”: Mii de puieţi sunt plantaţi în zonele unde au avut loc defrişări masive

În 2021, programul a împădurit o suprafaţă de 36.1 hectare

Programul de împădurire “Adoptă un copac!” lansează cea de-a patra ediție a campaniei “Plantăm speranță la distanță”.

“Adoptă un Copac!” este un program al asociației Viitor Plus, ce se desfășoară până în luna martie.

“Între 3 și 28 februarie alege pachetul cu puieți forestieri potriviți zonei geografice în care vrei să plantezi! Începând cu 1 martie îți trimitem puieții direct la ușa ta, iar tu îi plantezi împreună cu cei dragi, în deplină siguranță”, se arată pe site-ul asociaţiei.

Adoptă un Copac!”: Pentru fiecare pachet cu puieți comandat, iei parte în eforturile noastre comune de a face România un loc mai verde!

Campania oferă participanților posibilitatea de a se implica alături de cei dragi într-o activitate plăcută de primăvară și să planteze speranța unui viitor mai verde, arată Radio Eco Natura.

Aceasta este a patra ediție a campaniei de plantare la distanță. În edițiile precedente au participat 2.500 de persoane care au plantat peste 15.000 puieți forestieri în toate cele 41 de județe ale țării.

Participarea la eveniment constă în alegerea unui pachet de puieți de pe site-ul programului și plantarea acestora în locul ales de participant

Pachetele disponibile în campanie conțin specii de puieți de munte (brad și molid), de deal (gorun și frasin), de câmpie (stejar, ulm și porumbar), cât și specii de arbuști decorativi (sălcioară, lemn câinesc și cătină roșie).

Vremurile acestea nu ne permit să ne întâlnim în număr mare pe teren și să plantăm împreună. Tocmai din acest motiv organizăm această campanie, din dorința de a oferi oamenilor un alt mod de a fi voluntari și de a contribui la un mediu mai sănătos. Evenimentul de plantare de la distanță poate fi folosit ca un bun prilej pentru team building. Așadar încurajăm și companiile să își implice angajații în această acțiune” spune Teia Ciulacu, președinta asociației Viitor Plus.

În anul 2021, programul a plantat pe o suprafață de 36.1 hectare de teren degradat sau deșertificat peste 180.000 de puieți forestieri din specii mixte.

Articolul precedentGabriela Firea: „Voi susține mereu bucureștenii”
Articolul următorŞedinţă comună a Guvernelor României şi Republicii Moldova. Ciucă: „Puteţi conta pe întreaga deschidere şi cooperare din partea instituţiilor țării noastre”
Cristina Antal
Jurnalist full-time / Pesimist part-time