Gabriela Firea: „Voi susține mereu bucureștenii”

Ministrul Familiei a afirmat că lucrările pentru modernizarea Capitalei bat pasul pe loc din cauza incompetenței primarului general.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Gabriela Firea îl acuză pe Nicușor Dan că Primăria Capitalei a plătit dobândă pentru un împrumut nefolosit, iar banii stau în conturi.

De asemenea, Firea a precizat că primarul general și-a făcut un obicei prin a da vina pe ea pentru toate nereușitele administrației pe care o conduce.

„A înțeles toată lumea că strategia primarului general este să dea vina pe mine și pe echipa mea pentru toate nereușitele sale. Nu-l mai creditează nici măcar majoritatea alegătorilor lui”, a scris fostul edil.

„Dacă primarul general are nevoie să fie împins de la spate, o vom face”

Totodată, Firea a explicat și motivul pentru care Bucureștiul a plătit inutil aproape 250.000 de lei pe dobânzi sub conducerea lui Nicușor Dan.

Sursa foto: Facebook

„În 2020, Primăria a împrumutat 100 de milioane de lei pentru a achita facturile la autobuzele mai puțin poluante și la trei șantiere mari (pasajul Doamna Ghica, pasajul Ciurel și lărgirea șoselei Fabrica de Glucoză). Curtea de Conturi a descoperit că Nicușor Dan a ținut în conturi nu mai puțin de 11 milioane de lei care ar fi trebuit folosite pentru achitarea lucrărilor. Și s-au plătit inutil aproape 250.000 de lei pentru dobânzi”, a mai precizat fostul edil al Capitalei.

Gabriela Firea a mai declarat că bilanțul lucrărilor este rușinos, iar constructorii nu au mai fost plătiți. Mai exact, lucrările de la pasajul Doamna Ghica decurg greu, parcarea din zona Pantelimon este nefolosită, iar la Prelungirea Ghencea nu s-a mai lucrat mai nimic.

Ministrul Familiei a mai precizat că reprezentanții PSD sunt acuzați de conducerea Primăriei Capitalei că ei sunt cei care blochează proiectele.

„Voi discuta cu toți consilierii generali PSD pentru a găsi soluții să deblocăm marile șantiere. Dacă primarul general are nevoie să fie împins de la spate, o vom face. Un lucru aș vrea să fie clar: voi susține mereu bucureștenii. Sunt pedepsiți suficient de un an și jumătate încoace!”, a concluzionat Firea.

Reamintim că în urmă cu câteva zile, ministrul Familiei a anunțat, „cu mult regret”, că primarul general al Capitalei nu a mai finanțat proiectul FIV „O șansă pentru cuplurile infertile”, precizând că anul acesta, din cele 1000 de proceduri prevăzute, doar 100 au primit bani.

„Chiar și așa, nici pentru cele 100 de solicitante nu a asigurat finanțarea totală. Așadar, nu a anulat proiectul, dar l-a diminuat considerabil, prin lipsa finanțării. Dureros!”, a spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea a anunțat că proiectul FIV „O șansă pentru cuplurile infertile” va fi extins la nivel național

Articolul precedentSecretarul general Jens Stoltenberg către Iohannis: „România nu este singură”
Articolul următor“Adoptă un copac!”: Mii de puieţi sunt plantaţi în zonele unde au avut loc defrişări masive
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.