ASF (Facebook)

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a lansat noul site de educație financiară, de care vor putea beneficia atât copiii, cât și adulții, și cae vine în sprijinul românilor ce vor să își îmbunătățească cunoștințele în domeniul financiar, unul foarte prezent în viața de zi cu zi.

„A sosit timpul pentru educație financiară! www.edutime.ro este noul site de educație financiară al ASF, o resursă de proiecte, programe și informații dedicate persoanelor care vor să-și îmbunătățească cunoștințele în domeniul financiar. Cu un design modern, ușor de accesat, poate fi utilizat atât de pe desktop, cât și de pe platformele mobile, fiind adaptat ultimelor tendințe în materie de navigare online”, au anunțat reprezentanții ASF pe contul de socializare.

Programele de educaţie şi cursurile susţinute de lectorii ASF, prezentate pe site, sunt structurate pe categorii de cursanţi (elevi, studenţi, profesori etc.), iar secţiunile au fost gândite astfel încât să ofere utilizatorilor posibilitatea de a găsi rapid informaţiile de care au nevoie.

De asemenea, site-ul conţine şi o zonă dedicată copiilor, unde se regăsesc audiobook-uri, poveşti şi filme prin intermediul cărora cei mici pot dobândi cunoştinţe elementare în domeniul financiar.

„Învățarea prin joc și descoperire este o metodă non-formală care se aplică în prezent cu success noilor generații. Procesul de predare-învăţare pune astfel la dispoziția copiilor și tinerilor, într-un mod mai eficient, resurse practice de formare a comportamentelor și deprinderilor și de dobândire a cunoștințelor. Studiile de cercetare din domeniul educațional au arătat că oamenii învaţă mai bine atunci când experimentează ceva decât atunci când urmăresc o simplă predare, ascultând, citind sau privind. Jocul oferă oportunitatea de învăţare experimental, dezvoltând educația activă”, se arată în prezentarea secțiunii pentru cei mici.

Site-ul are un design modern, este uşor de accesat şi poate fi utilizat atât de pe desktop, cât şi de pe platformele mobile. Structura www.edutime.ro este una intuitivă, adaptată ultimelor tendinţe în materie de nagivare online. Educaţia financiară este una dintre misiunile fundamentale ale ASF, fiind considerată un vector important de dezvoltare a pieţelor financiare non-bancare.

ASF a retras autorizația de funcționare a City Insurance

Articolul precedentJudecătorii ieșeni au decis ridicarea măsurii controlului judiciar impus lui Mihai Chirica
Articolul următorMinisterul Justiției a căzut la un acord cu CSM: proiectul privind desființarea SIIJ, avizat favorabil