Primarul Gabriela Firea anunță că anul acesta sunt șanse mari ca lucrările la cartierul de locuințe Henri Coandă să fie finalizate, la 10 ani de la începerea acestora. Lucrările au fost abandonate de ceva timp, însă acum a fost obținută inclusiv finanțare de la Uniunea Europeană. Lucrările au fost împărțite în două loturi, previziunile fiind că primul va fi gata în luna mai, iar al doilea in luna septembrie.

Am semnat Actul Adițional pentru Lotul 2, în cadrul unei ședințe de lucru cu responsabilii de acest proiect.

Vești bune pentru aproximativ 1.000 familii din cartierul Henri Coandă! Dupa ce au așteptat peste un deceniu să beneficieze de toate utilitățile necesare unui trai decent, anul acesta cartierul Henri Coandă va deveni un cartier modern, cu toate facilitățile aferente.

Concret, obiectivul denumit „Realizarea reţelelor publice de alimentare cu apă, canalizare, iluminat public, precum şi a drumurilor aferente Ansamblului de locuinţe „Henri Coandă sector 1″”, este împărțit în 2 loturi și vizează introducerea rețelelor cu alimentare cu apă, canalizare, iluminat public și drumuri aferente ansamblurilor de locuințe.

Lotul I cuprinde 27 de străzi, iar lucrările sunt finalizate în proporție de 85%. S-au finalizat lucrările la rețeaua de alimentare cu apă, rețeaua de canalizare menajeră şi pluvială (inclusiv bazinele de retenție ape pluviale şi stațiile de pompare aferente), colectorul de canalizare și iluminatul public. S-au asfaltat 19 străzi și urmeaza asfaltarea celorlalte 8 străzi. Data estimată pentru finalizare este mai 2020.

În ceea ce privește Lotul II, acesta cuprinde 23 de străzi. Pentru acest lot am semnat un act adițional care ne permite continuarea și finalizarea lucrărilor. Pe 17 străzi au fost executate rețelele de alimentare cu apă, canalizare menajeră și pluvială în proportie de 50%, incluzând și lucrările de construcție ale bazinului central de retenţie ape pluviale. Data estimată de finalizare a lucrărilor este luna septembrie 2020.

Valoarea lucrărilor pentru cele două loturi atribuite este de aproximativ 40 de milioane de euro, dintre aceștia 10 milioane de euro vor fi finanțate din fonduri europene nerambursabile (POIM 2014-2020)”, arată primarul general al Capitalei.

Articolul precedentSectorul 1, Cenușăreasă la capitolul PUZ. Planul urbanistic, deosebit de important: „Beneficiile se regăsesc, în primul rând, la nivelul cetățeanului”, explică arhitectul șef
Articolul următorMircea Drăghici și-a dat demisa din PSD