Dacian Cioloș, despre David Sassoli: „A fost sufletul Parlamentului European”

Oficialul european a fost internat într-un spital din Italia pe 26 decembrie 2021.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, fostul comisar european Dacian Cioloș a transmis un mesaj de condoleanțe după moartea președintelui PE David Sassoli.

El este „profund îndurerat” de pierderea „unui prieten drag”, cu care a lucrat pe parcursul mandatului său de președinte al grupului politic Renew Europe. Mai mult, președintele USR a mai menționat faptul că „Europa a pierdut astăzi un mare european, un om generos și bun.”

Dacian Cioloș: „Îmi doresc doar ca memoria sa să fie cinstită”

„Am apreciat la el faptul că era un om al dialogului, un mediator bazat pe principii, mereu dornic de a găsi soluțiile cele mai bune pentru Europa și pentru cetățenii săi, atașat de diversitatea culturală a continentului nostru și cu o înțelegere profundă a istoriei europene”, a scris Cioloș.

Totodată, chiar dacă a avut un mandat foarte dificil, din cauza pandemiei de COVID-19, David Sassoli a știut cum să gestioneze această „provocare uriașă”, e de părere Cioloș.

„În mandatul său, s-a ajuns la un  acord pe bugetul multianual al UE, pe dosare complicate din domeniul digital și cel al libertăților fundamentale și al independenței justiției în statele membre, s-a încheiat după lungi negocieri în care Parlamentul a jucat un rol-cheie un acord cu Marea Britanie”, a mai precizat fostul premier.

Mai mult, Cioloș a amintit de un gest al lui David Sossori, făcut fără „fanfară și show mediatic”, în primăvara anului 2020: deschiderea cantinelor Parlamentului European pentru a distribui mese săracilor și a birourilor pentru femeile fără adăpost.

„A fost un gest dintr-o profundă preocupare pentru binele semenilor noștri. De aceea voi evita și eu superlativele în acest mesaj de rămas bun. Îmi doresc doar ca memoria sa să fie cinstită prin implicarea în politică a cât mai mulți oameni modești, muncitori și cu o preocupare reală pentru binele comun. Drum lin, David. Riposa in pace, David”, a concluzionat liderul USR.

Reamintim că președintele Parlamentului European, David Sassoli, a încetat din viață la vârsta de 65 de ani, într-un spital din Italia, din cauza unor complicații cauzate de o disfuncție a sistemului imunitar.

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a murit

Articolul precedent3.000 de lei, alocaţi proprietarilor de maşini mai vechi de 15 ani
Articolul următor„Sfertul” performanței. Cum „întregește” sfertul burselor de merit sărăcia sistemului de Educație
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.