Sursa foto: The New York Times

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a murit marți dimineață, într-un spital din Italia, la vârsta de 65 de ani din cauza unor complicații cauzate de o disfuncție a sistemului imunitar, a anunțat purtătorul său de cuvânt pe Twitter, Roberto Cuillo.

 „Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a murit la ora 1:15 la data de 11 ianuarie , la spitalul din Aviano din Italia, unde a fost internat” , a scris Cuillo.

David Sassoli a fost numit în funcția de președinte al PE în 2019

David Sassoli a fost internat într-un spital din Strasbourg în luna septembrie din cauza unei forme severe de pneumonie pe care a făcut-o în urma infectării cu bacteria legionella. Demnitarul european nu și-a putut îndeplini atribuțiile din cauza problemelor de sănătate.

În noiembrie, președintele Parlamentului European a anunțat că va rămâne în concediu medical pentru recuperare.

 „Am avut febră foarte mare și am fost spitalizat la Strasbourg. M-am întors apoi în Italia, pentru a mă recupera, însă, din păcate, boala a revenit”, a spus Sassoli, relatează Digi24.

După scurta sa revenire în activitatea politică, pe 26 decembrie a fost internat din nou, într-un spital din Italia, din cauza unor complicații „grave” apărute „în urma unei disfuncții a sistemului imunitar.” Înaintea summitului Uniunii Europene din 16 decembrie, el a prezentat prioritățile legislativului european pentru 2022.

David Sassoli a devenit președintele Parlamentului European în vara anului 2019, în urma unui acord între principalele trei grupuri din Parlamentul European: PPE, S&D și Renew Europe.

David Maria Sassoli s-a născut în 1956 și a fost un politician social-democrat italian, membru al Parlamentului European din 2009. Pe 3 iulie 2019 a fost ales în funcția de președinte al PE, iar conform înțelegerii dintre grupurile parlamentare, la jumătatea legislaturii va fi ales un nou președinte al PE de conservatori.

În luna martie a anului trecut, Sassoli preciza că „nu ne putem permite risipirea nici unei doze de vaccin”, iar „distribuirea și organizarea vaccinării Covid trebuie să se supună principiului proporționalității și reciprocității.”

Reamintim că președintele Parlamentului European a fost un susținător al introducerii certificatului verde, precizând că acesta poate „sprijini o redeschidere ordonată și sigură a activităților.”

Parlamentul European a votat „certificatul UE Covid”

Articolul precedentArafat, despre valul 5. „Se caracterizează printr-un număr mare de cazuri”
Articolul următorMinistrul Energiei, sfat pentru consumatorii nemulțumiți: „Cum să plătim o factură la un hoţ? Nu plătim, încercăm să vorbim, dacă nu, reclamaţie către Protecţia Consumatorului”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.