Sursa foto: Stiri Diaspora.ro

Prim-ministrul României Nicolae Ciucă a declarat, marți, în cadrul prezentării Raportului ”Educaţia privind schimbările climatice şi mediul în şcoli sustenabile”, că și țara noastră resimte efectele schimbărilor climatice, precizând că două treimi dintre români văd această problemă  ca fiind una destul de gravă.

Mai mult, oficialul a precizat că pactul climatic european reprezintă o bază a măsurilor pe care Guvernul României le-a cuprins în programul de guvernare.

„Măsurile vizează eficienţa energetică – privind atât producţia, cât şi consumul de energie,  producerea de energie din surse regenerabile, reducerea emisiilor din transporturi, utilizarea tehnologiilor performante în industrie, gestionarea eficientă a terenurilor cultivate din agricultură şi reciclarea deşeurilor. De asemenea, asigurarea absorbţiei de CO2 poate fi reglată şi prin gestionarea durabilă a pădurilor şi prin împădurirea de noi suprafeţe”, a precizat premierul, relatează news.ro.

Ciucă: „De acţiunile noastre de astăzi depinde viitorul tinerei generaţii”

Premierul a mai precizat că tranziția la energia verde înseamnă un mediu mult mai curat și o viață mult mai sănătoasă pentru cetățeni. De asemenea, Nicolae Ciucă privește cu optimism spre viitor, afirmând că tinerii români susțin introducerea cursurilor de protecție a mediului înconjurător în școli.

„Unul dintre pilonii pe care ne construim soluţiile este educaţia în spiritul protejării naturii şi resurselor naturale. (…) Am convingerea că o strategie naţională bazată pe educaţie trebuie să se adreseze, în primul rând, comunităţilor vulnerabile care au mai puţin acces la tehnologie, mai puţină putere de negociere, mai puţine fonduri pentru a-şi adapta structurile economice şi sociale la efectele schimbărilor climatice”, a mai menționat premierul României.

Nicolae Ciucă a mai declarat că Executivul își va asuma implementarea măsurilor prezentate, precizând că toate au o justificare solidă și un scop bine definit.

Totodată, el a mai spus că schimbarea de comportamente și mentalități în rândul unei generații reprezintă un proces de durată, iar timpul nu este cel mai „bun aliat.”

„Aşadar, trebuie să acţionăm rapid şi eficient. (…) Reafirm determinarea Guvernului de a se implica activ în implementarea proiectelor care să contribuie la un mediu mai curat şi o viaţă mai sănătoasă pentru cetăţeni”, a concluzionat premierul României.

Klaus Iohannis, despre protecția mediului și schimbările climatice: „Sunt domenii esențiale”

Articolul precedentClaudiu Târziu, despre deschiderea dosarului penal împotriva AUR. „Să fim poate mai expliciți, mai clari în informare”
Articolul următor3.000 de lei, alocaţi proprietarilor de maşini mai vechi de 15 ani
Andrei NARIȚA
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.