Foto: Facebook

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat că este puțin probabil ca taxa de solidaritate să fie aplicată. El consideră că o colectare mai bună a TVA ar putea face să nu mai fie nevoie de această taxă.

Mai mult, demnitarul a spus că nu crede că 1% din cifra de afaceri pentru companiile mari ar însemna foarte mult.

„Probabil că în acest moment nu va fi aplicată această taxă, dar vom încerca cu toții să gândim cu capetele noastre și să vedem dacă 1% din cifra de afaceri este chiar așa înrobitor cum spun unii liberali, că va distruge afacerile marilor companii din România”, a precizat Vasile Dîncu.

Taxa de solidaritate este în continuare dezbătută în coaliția de guvernare

Totodată, ministrul Apărării a precizat că o astfel de taxă este prezentă în foarte multe state din Europa. „În foarte multe țări europene, cu un înalt grad de civilizație și de democrație și economică, există acest lucru”, a spus ministrul Apărării, la Digi 24.

În urma unei discuții pe care a avut-o cu ministrul de Finanțe, Dîncu a precizat că se va încerca o îmbunătățire a colectării.

„Vom încerca, anul acesta, prin factură electronică, prin digitalizare și prin formule mai simple legate de adunarea contribuțiilor și taxelor, să mărim colectarea.La colectarea de TVA suntem pe ultimul loc în Europa. Avem o gaură la TVA de 34%”, a mai susținut Vasile Dîncu.

Conform Profit.ro, taxa de solidaritate ar afecta 330 de firme din România, ce au cifra de afaceri mai mare de 100 de milioane de euro.

Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat (PSD), a afirmat în urmă cu o zi că taxa propusă de UDMR și susținută de social-democrați este încă în discuție în coaliția de guvernare. „Avem în continuare această discuţie, staţi să vedem cifrele bugetare, dar noi am prins în programul de guvernare foarte clar că vom vorbi anul viitor dacă se impun noi taxe sau nu”, a mai precizat liderul PSD.

Mai mult, Partidul Național Liberal (PNL) se opune instituirii acestei taxe, iar Nicolae Ciucă a precizat că în programul de guvernare nu există nicio taxă de solidaritate.

Cartel Alfa susține introducerea „taxei de solidaritate”, în ciuda avertizărilor venite din partea investitorilor

Articolul precedentSute de euro șpagă pentru promovarea examenului auto, la Galați
Articolul următorTârgul de Crăciun din Craiova, locul 6 în topul celor mai frumoase din Europa
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.