Fost primar al Brașovului timp de 16 ani neîntrerupți, liberalul George Scripcaru nu a pierdut anul acesta doar scaunul de edil, ci și o parte dintre libertăți, iar astăzi procurorii anticorupție au anunțat oficial că l-au trimis în judecată. În octombrie, Scripcaru era pus sub control judiciar într-un dosar în care era anchetat pentru șantaj, alături de director general al Regiei Autonome de Transporturi Brașov (RATBV) SA. Faptele sunt recente, din perioada campaniei electorale pentru alegerile locale. Scripcaru candida pentru un nou mandat de primar, prima dată fiind ales în această funcție în 2004.
Dacă Scripcaru este acuzat de șantaj în formă continuată, George Mihai Cornea, directorul RATBV SA a fost trimis în judecată pentru șantaj în forma complicității, comisă în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În calitate de primar al municipiului Brașov înscris în cursa electorală pentru obținerea unui nou mandat, inculpatul Scripcaru George l-ar fi amenințat, la data de 12 august 2020, pe unul din angajații societății comerciale care difuza spoturi electorale în interiorul autobuzelor aparținând Regiei Autonome de Transporturi Brașov (R.A.T.B.V.) S.A., că firma va avea de suferit dacă nu oprea imediat difuzarea acelor reclame.
Firma respectivă semnase un contract de locațiune cu R.A.T.B.V. S.A. pentru spațiul din interiorul autobuzelor și, în perioada respectivă, începuse să difuzeze spoturi de promovare electorală a candidaților la Primăria Brașovului din partea partidelor cu care societatea încheiase anterior contracte de promovare.
În perioada 6-12 august 2020, același inculpat, prin intermediul lui Cornea George Mihai, director general al RATBV S.A., ar fi făcut presiuni asupra unei persoane din firma respectivă pentru a o constrânge să oprească difuzarea spoturilor electorale care priveau doar o anumită formațiune electorală și să promoveze gratuit, prin intermediul ecranelor LCD deținute de firmă, „realizările” primarului din cursul actualului mandat, mascate sub forma unor știri pozitive”, descriu procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

Articolul precedentPNL, USR-PLUS și UDMR așteaptă până sâmbătă pentru a negocia guvernul
Articolul următorUn asistent de la Spitalul de Copii din Timișoara, suspectat că ar fi agresor sexual