Nouă finanțare BERD pentru cea mai mare companie din România de apă și apă uzată/reziduală

Noua linie de credit BERD în valoare de 5 milioane EUR către cea mai mare companie de apă din România, Raja Constanța

Servicii continue: apă și apă uzată/reziduală pentru șapte județe

Răspunsul BERD la pandemia de coronavirus

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) sprijină sectorul utilităților de apă din România cu o sumă de până la 5 milioane de EUR către SC Raja Constanta SA, cea mai mare companie regională de apă și apă uzată din țară. Scopul reprezintă minimizarea impactului pandemiei asupra cifrei de afaceri.

Înlesnirea face parte din Programul de infrastructură vitală al pachetului de solidaritate al BERD,pachet care include lichidități de urgență pentru furnizorii cheie de infrastructură, cum ar fi RAJA.

Deținută în majoritate de județul Constanța, RAJA deservește peste trei milioane de clienți interni, industriali și din sectorul public din șapte județe ale României. Este un client de lungă durată al BERD și, până în prezent, a primit cinci împrumuturi în valoare totală de 101 milioane EUR. Finanțarea anterioară a ajutat compania intre în conformitate cu directivele UE privind calitatea apei și colectarea și tratarea apelor uzate.

Ca parte a activității sale cu Banca, RAJA s-a angajat să reducă semnificativ pierderile de apă. În cadrul unui contract bazat pe performanță pe care RAJA l-a semnat cu Administrația și Gestiunea Sistemelor de Salubritate, compania portugheză de apă efectuează actualizările necesare, oferind în același timp o garanție de performanță. BERD a asistat RAJA în pregătirea contractului, primul de acest gen din sectorul apei din România.

BERD este un investitor major în România. Până în prezent, a investit 8,8 miliarde de euro în economia țării noastre, investiție prezentă în 454 de proiecte. Activitatea băncii este dedicată în prezent pe deplin pentru a ajuta economiile în care investește și companiile din sectorul privat să depășească impactul actual al pandemiei.

Articolul precedentJaf ca în filme în Capitală: un individ cu cagulă și-a legat victima și a amenințat-o cu pistolul
Articolul următorDecembrie fără colindători: măsură drastică sau regulă de bun simț?