foto ilustrativ-Știri Botoșani

Timp de aproape 16 ani, mai multe minore au fost traficate sub paravanul unui ONG și al unei agenții de modelling care funcționau în Iași, cazul fiind în atenția Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași.

Ieri, au fost efectuate mai multe percheziții coordonate de procurorii Diicot, cu prijinul polițiștilor din cadrul din cadrul BCCO Iași, fiind derulate acțiuni în paralel în cinci locații din municipiul Iași, atât la domiciliile unor persoane fizice, cât și la sediile unor persoane juridice.

Până în acest moment, procurorii vorbesc despre trafic de minori, fiind identificate cinci părți vătămate, toate având sub 18 ani în momentul în care fuseseră recrutate și exploatate sexual.

DIICOT a deschis anchetă în acest dosar anul trecut, după ce dosarul a fost declinat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași, în condițiile în care există indicii potrivit cărora faptele ar fi fost comise începând din anul 2000.

Concret, potrivit DIICOT, „în cauză, s-a reținut faptul că, în perioada 2000-2016, mai multe persoane vătămate, minore la data comiterii faptelor, au fost recrutate prin intermediul unei organizații neguvernamentale și a unei agenții de modelling, înființate pe raza municipiului Iași, acestea fiind ulterior exploatate sexual, prin constrângere psihică (manipulare și abuz emoțional)”.

Sursa: Poliția Română

Dată fiind situația victimelor, anchetatorii asigură că „activitatea beneficiază de sprijinul unei Organizații nonguvernamentale specializată în prevenirea și combaterea traficului de persoane. Persoanele vătămate au beneficiat de consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală”.

Articolul precedentExclusiv VIDEO – America în derivă? Se schimbă lumea? Va fi mai bine sau mai rău?
Articolul următorCorina Crețu și intrarea în Schengen: „Președintele României, mereu ocupat cu altceva decât agenda națională”