Sursa: Facebook

Europarlamentarul Pro România Corina Crețu critică pasivitatea lui Klaus Iohannis vizavi de problema intrării României în spațiul Schengen, dat fiind că, potrivit acesteia, o decizie va fi luată în curând în Parlamentul European.

Ieri, Corina Crețu a aflat că omologul lui Iohannis, președintele Bulgariei – Rumen Radev, le-a trimis scrisori liderilor statelor membre ale Uniunii Europene, prin care militează pentru aderarea Bulgariei, dar și a României. Ceea ce a făcut-o pe Corina Crețu să pună în oglindă reacțiile președinților.

Și, dacă europarlamentarul a ținut să mulțumească – pe Facebook – președintelui bulgar, la adresa președintelui României nu a avut vorbe tocmai de laudă.

Din ceea ce scrie Corina Crețu, liderii UE ar trebui să vadă interes inclusiv din partea celui care ne conduce țara. Or tocmai Klaus Iohannis lipsește din peisaj, ceea ce nu e tocmai de bun augur. Și, în acest context, europarlamentarul îl îndeamnă pe Klaus Iohannis să se implice ceva mai mult:

Pe ultima sută de metri până la votul decisiv pentru intrarea în spațiul #Schengen, toți liderii țărilor candidate fac presiuni pe toate căile în acest sens.
Toți, mai puțin președintele României, parcă mereu ocupat cu altceva decât agenda națională…

Oricâte demersuri am face în Parlamentul European, cea mai importantă voce din partea României la nivel european nu se aude, domnul Klaus Iohannis fiind reprezentantul nostru în Consiliul Uniunii Europene.

Poate știrea despre apelul omologului bulgar îl va îndupleca, totuși, să militeze și pentru a obține drepturile ce li se cuvin cetățenilor români. Mulțumiri Președintelui Bulgariei pentru eforturile pe care le face ca și România să intre în spațiul Schengen”.

Și, cum aici este vorba (și) despre politică, postarea Corinei Crețu a fost preluată de partidul său, cu câteva explicații succinte: „Europarlamentarul PRO România Corina Crețu îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că nu se implică pe ultima sută de metri pentru a susține aderarea României la spațiul #Schengen, așa cum o face de pildă președintele Bulgariei, Rumen Radev, care le-a trimis scrisori liderilor statelor membre ale UE prin care îi îndeamnă să ţină cont de realizările Bulgariei şi României pe drumul lor spre aderarea la Spaţiul Schengen”.

Articolul precedentTrafic de minori prin intermediul unui ONG și unei agenții de modelling din Iași
Articolul următorȘefa Direcției pentru Cultură Constanța, prinsă cu mită; procurorii i-au interzis să mai fie director