Ciolacu s-a prins: „Celor de la PNL nu le lipseşte nimic. Au toate funcţiile din statul român”

Liderul PSD nu înțelege de ce este acuzat că ar fi făcut „blat” cu PNL-ul lui Florin Cîțu

Marcel Ciolacu / Foto: Facebook

Aseară, într-o intervenție televizată, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a despicat firul în paisprezece, încercând să explice situația momentului, în contextul scandalului de ieri, din Parlament, în care liberalul Florin Roman a fost îndepărtat cu forța de la pupitru. Explicațiile liderului PSD vin în paralel cu acuzațiile de „blat” dintre social democrați și liberalii lui Florin Cîțu, cele care circulă din ce în ce mai des în spațiul public, în ultima perioadă.

Marcel Ciolacu: „Este o fugă după imagine, nu are nicio esenţă politică ceea ce se întâmplă în Parlament”

Situația actuală ar duce, în opinia lui Marcel Ciolacu, „la o scârbire a românilor faţă de politicieni tot ceea ce se întâmplă. Şi eu sunt siderat şi dezgustat de astfel de atitudini. Totuşi, în Parlament trebuie să existe un dialog. S-a căutat acest moment de scandal. Cum s-a ajuns aici cred că ştim cu toţii”, a mai spus acesta, aseară.

În plus, liderul PSD s-a arătat deosebit de deranjat de presupusele derapaje constituționale ale președintelui Klaus Iohannis, amintind că, imediat după câștigarea alegerilor parlamentare, PSD-ului nu i s-a dat voie să guverneze. „Avem un preşedinte al României, domnul Klaus Iohannis, care a încălcat spiritul Constituţiei. Nu a dat dreptul partidului care a câştigat, respectiv PSD, să desemneze un prim-ministru şi să aibă în cele zece zile constituţionale să încerce să creeze o majoritate şi a forţat o coaliţie a pierzătorilor şi acum vedem efectele cu toţii. (…) Am fost cu propunerea de a face un guvern de uniune naţională. Fiindcă cu toţii aveam cifrele şi din economie şi faptul că această pandemie nu trece într-un an de zile. Preşedintele a ales altceva”, a declarat Marcel Ciolacu la B1 TV.

De asemenea, Ciolacu s-a declarat uimit de acuzațiile potrivit cărora PSD și-ar fi dat mâna cu PNL, pentru a face moțiunea de cenzură împotriva lui Florin Cîțu să „dispară”. „Celor de la PNL nu le lipseşte nimic. Au toate funcţiile din statul român. PSD-ul este în opoziţie. Şi a început această mascaradă. Fiindcă avem o criză economică şi o criză sanitară. Evidente amândouă. I-au prins total nepregătiţi şi pentru valul patru, i-au prins total nepregătiţi şi pentru scumpirile din energie. Nu au nicio coerenţă ca să facă faţă. Eu am contestat, când a venit Orban cu bugetul prin asumare de răspundere, la CCR, am zis că e conflict constituţional. Acum avem şeful PNL-ului, preşedintele Camerei, prim-ministrul, domnul Cîţu, PNL, prim-ministrul contestă – conflict constituţional al cui? Al moţiunii şi documentelor făcute de Orban, de la Cameră. Ăsta este adevărul. Circul pe care îl vedem n-ar trebui să se întâmple, mai ales în România, după 30 de ani de democraţie şi când dorim totuşi să facem un pas înainte”, a mai spus acesta.

Citește și: Avocat, fost membru CSM: „Florin Roman era singurul care avea dreptul să conducă ședința comună a camerelor”

Articolul precedentAvocat, fost membru CSM: „Florin Roman era singurul care avea dreptul să conducă ședința comună a camerelor”
Articolul următorȘoșoacă, în vizorul Parchetului General pentru zădărnicirea combaterii bolilor și tulburarea liniștii publice
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.