Liberalii îi dau înainte cu „Anghel Saligny”: „e o gură de oxigen”

În timp ce colegii ei „iau foc” în Parlament, Raluca Turcan face promisiuni în legătură cu programul „Anghel Saligny”, punctul de start al prăbușirii coaliției de guvernare

Raluca Turcan (Facebook)

În plin scandal politic, și nu unul oarecare, Raluca Turcan se face că nu vede cuiul lui Pepelea și continuă să laude programul care a săpat coaliția de guvernare. „Programul de investiţii ‘Anghel Saligny’, prin care dorim să dezvoltăm comunităţile locale, va fi adevărată gură de oxigen pentru un judeţ cum este Dolj, unde numărul şomerilor este cel mai mare din ţară, cel al pensionarilor îl depăşeşte pe cel al persoanelor active, iar numărul locurilor de muncă nou create este sub 1.000”, a punctat Raluca Turcan ieri, în județul Dolj, în timp ce colegii acesteia făceau show fără precedent în Parlament.

Raluca Turcan: „În acest moment, în România sunt 480.000 de locuri de muncă disponibile şi 200.000 de cereri de locuri de muncă înregistrate, ceea ce arată, pe de o parte, că forţa de muncă disponibilă nu este suficient calificată pentru joburile disponibile şi, pe de altă parte, că nivelul salarizării în România trebuie îmbunătăţit”

Ministrul Muncii a vizitat ieri două companii din județ, punând emfază pe Ford, unde a discutat cu directorii despre posibilitatea școlirii suplimentare a personalului. Mai mult, în cadrul aceleiași vizite, ministrul Muncii a amintit și despre promisiunea Guvernului de a crește salariul minim pe economie până la sfârșitul lunii octombrie. „Am susţinut, de la începutul anului, că salariul minim trebuie să crească, dar este important să găsim acel nivel care să asigure creşterea puterii de cumpărare şi care să fie, totodată, suportabil pentru mediul economic. Am reluat discuţiile în Consiliul Tripartit, pentru a găsi o modalitate predictibilă de creştere a salariului minim şi vom avea până finalul lunii octombrie o propunere în acest sens”, a mai spus Raluca Turcan, joi, în județul Dolj.

Citește și: Barna, din ce în ce mai convins că moțiunea de cenzură va fi un eșec

Articolul precedentBarna, din ce în ce mai convins că moțiunea de cenzură va fi un eșec
Articolul următorGeorge Simion despre Florin Roman: „Un golan”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.