Foto: Adevărul
Foto: Adevărul

Ex-premierul Victor Ponta a comentat aseară, la România TV, pe marginea celui mai nou scandal din interiorul coaliției de guvernare PSD – PNL, respectiv măsurile propuse pentru reducerea deficitului bugetar.

Ponta a subliniat că, la rândul său, a condus un guvern de coaliție PSD-PNL, însă la acest moment situația este mult mai gravă.

Potrivit fostului premier, pe vremea aceea „Guvernul (…) a luat măsuri economice foarte bune, iar economia arăta bine”, însă „ce a moștenit Ciolacu de la Orban, Cîțu, Ciucă, e mult mai rău decat ce am moștenit eu. La mine erau doar 20 de miliarde gaura moștenită, la el sunt 100 de miliarde. Vrei să fii și după 2024, trebuie să spui că marile firme trebuie să contribuie mai mult, iar firmele românești să poată produce la prețuri competitive. Altfel vom trăi doar din împrumuturile statului”, a avertizat Ponta.

Eu tot vorbesc de când nu mai sunt în Parlament, se vede mai obiectiv. Am tot spus că mergem într-o direcție periculoasă, s-a triplat datoria statului în ultimii opt ani. Producătorii români au fost distruși fie de perioada de pandemie, fie de războiul din Ucraina.

Acum a venit nota de plată la Ciolacu, dar datoriile nu le-a făcut el, el vrea să platească.(…) PSD și PNL ar trebui să se ajute, pentru că nu au pe cine să dea vina, că au guvernat împreună.

Pe Iohannis nu-l interesează, nu își reduce el cheltuielile, el merge tot cu avion privat scump, stă tot la Neptun în vila aia scumpă. Dar nu mai e treaba lui.

Guvernul trebuie să găsească soluții. Chiar dacă este premier PSD, ministrul Finanțelor este de la PNL.

Dacă avem curajul Italiei, spunem că băncile, firmele din retail, trebuie să dea și ei niște bani. Firmele mari – 1% din cifra de afaceri, că nu se poate să vinzi de 2 miliarde de euro și să ai profit 10.000 de euro. (…)

Afaceriștii nu răspund decât în fața acționarilor, dar guvernanții trebuie să rezolve, ei dau socoteală populației. (…) Trebuie să ia măsuri care vor supăra marile firme, dar vă garantez că nu vor pleca din România”, a subliniat fostul premier pentru sursa citată.

Articolul precedentWizz Air anunță că va anula mai multe zboruri în perioada următoare. Ce pot face clienții
Articolul următorPrefectul Capitalei a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență, pentru a discuta situația locurilor de joacă din București