Două persoane din județul Prahova au de executat pedepse cu suspendare după ce au recunoscut că au comis fapte de corupție și au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu procurorii.

Acuzațiile sunt – potrivit Direcției Generale Anticorupție – trafic de influență și cumpărare de influență, unul dintre inculpați fiind cercetat sub măsura controlului judiciar de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

Faptele pentru care cei doi au fost cercetați au fost comise la începutul acestui an, însă pedepsele celor doi nu sunt încă certe, dat fiind că judecătorii Tribunalului Prahova sunt cei care ar trebui să admită solicitarea, anume aplicarea, pentru fiecare dintre cei doi inculpați, a unei pedepse de 2 ani de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de 2 ani.

Din ce precizează DGA, influența urma să fie traficată pe lângă inspectorii Registrului Auto Român Prahova de către un inculpat, pentru ca cel de-al doilea inculpat să își poată obține documente care atestau o situație nereală asupra stării mașinii sale. Suma în discuție era de 400 de lei, însă în loc ca lucrurile să se rezolve „amical”, cei doi au fost acuzați de fapte de corupție.

În fapt, în cursul lunii februarie 2021, în timp ce se deplasa în municipiul Ploiești, cu autoturismul personal, unul dintre cei doi inculpați a fost oprit de organele de poliție, care i-au reținut certificatul de înmatriculare a autoturismului, eliberându-i o dovada cu drept de circulație.

În cursul aceleiași luni, inculpatul în cauză s-a prezentat la sediul Registrului Auto Român, filiala Prahova, cu autoturismul personal pentru efectuarea procedurilor specifice privind redobândirea certificatului de înmatriculare. Cu această ocazie, în timp ce se afla la intrare pe rampa de acces în hală, doi ingineri din cadrul R.A.R. au verificat vizual autoturismul și i-au comunicat inculpatului faptul că mașina nu corespunde din punct de vedere tehnic.

Ulterior, acesta a apelat la o persoană, inculpată și ea în cauză, despre care știa că își poate trafica influența asupra unor funcționari ai R.A.R. Prahova și ar putea să intervină pe lângă aceștia, în sensul redobândirii certificatului de înmatriculare. Respectiva persoană a pretins suma de 400 de lei în scopul traficării influenței, solicitându-i conducătorului auto să se întâlnească în curtea R.A.R.

Potrivit înțelegerii, cei doi s-au întâlnit la sediul R.A.R. Prahova, unde inculpatul a preluat autoturismul, care prezenta în continuare defecțiuni, și l-a introdus în hala R.A.R. Acesta a discutat direct cu un inginer, ulterior primind documentul referitor la verificarea tehnică a mașinii, fiindu-i comunicat că a fost declarat admis și își poate redobândi certificatul de înmatriculare”, se arată în comunicatul DGA.

Articolul precedentGest emoționat pentru copiii din Satu-Mare
Articolul următorCîțu vrea să taie gratuitățile de la Ministerul Transporturilor