Sursa: Google maps

Vlad Pascu, tânărul bucureștean care în urmă cu aproape un an a provocat un accident mortal între stațiunile 2 Mai și Vama Veche, în timp ce conducea mașina sub influența unui cocktail de droguri, rămâne în arest preventiv.

Decizia aparține Judecătoriei Mangalia, acolo unde este judecat Pascu, și unde acesta solicitase să îi fie înlocuită măsura preventivă cu una mai blândă:

Respinge ca neîntemeiată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu, formulată de inculpatul Pascu Matei Vlad, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului. Obligă inculpatul Pascu Matei Vlad la plata cheltuielilor judiciare către stat, în sumă de 100 lei. Cu drept la contestaţie pentru inculpat și pentru procuror, în termen de 48 de ore de la comunicarea prezentei”.

Pascu este în spatele gratiilor din august 2023. Reținut în timpul anchetei, procurorii au solicitat la Judecătoria Mangalia luarea măsurii preventive, cerere admisă.

Tânărul este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului. Potrivit procurorilor, acesta „a condus pe drumurile publice un autovehiculul, pe drumul public, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar la intrare în localitatea 2 Mai a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului. În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.L (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului, fiind ulterior depistat pe raza localităţii Vama Veche”.

La momentul depistării, tânărul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină, amfetamină şi metamfetamină. Conducătorul auto a fost testat și cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. 

Articolul precedent„Eroare umană” la Evaluarea Națională în Vrancea: un elev a fost notat greșit cu 3,50, față de calificativul real – 9,75
Articolul următorIohannis este convins că în alegeri are de câștigat „omul de rând, fiindcă are șansa să-și pună votul pe candidatul pe care îl preferă”