Sursa: Captura video

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și totodată un apropiat al liderului PSD/ premier Marcel Ciolacu, este convins că acesta este „number one” ca prezidențiabil al social democraților.

Declarațiile au fost făcute de Grindeanu aseară, la Digi24, ministrul explicând și de ce îl vede pe Ciolacu ca potențial candidat cu cele mai mari șanse de câștig.

Ca în toate declarațiile făcute până acum, inclusiv de Ciolacu, Sorin Grindeanu a asigurat că viitorul candidat PSD pentru prezidențiale va fi decis democratic de toți social democrații, „împreună”, „conform statutului”.

Iar un candidat cert va fi stabilit în august, la congresul PSD, în condițiile în care primul tur al alegerilor prezidențiale va avea loc pe 24 noiembrie, iar al doilea – pe 8 decembrie.

Părerea personală e că îmi doresc ca cel care candidează din partea PSD sau susținut de noi la funcția de președinte să fie membru al PSD. Geoană a fost președinte la partid, eu l-am avut președinte cinci ani. Eu am un singur vot, dar îmi doresc ca cel care candidează din partea PSD sau susținut de noi la funcția de președinte să fie membru al PSD.

(…) Cred că cine pleacă cu prima șansă dintre membrii PSD e Marcel Ciolacu. Conform statutului, candidatul PSD e decis în congres. (…) Nu înseamnă că partidul în congres nu poate decize altceva. Azi pe toate sondajele, cel care stă cel mai bine dintre membrii PSD e Marcel Ciolacu, normal e că are prima șansă, dar în august vom decide împreună”, a precizat ministrul Grindeanu pentru sursa citată.

Totodată, Sorin Grindeanu este convins că, indiferent de numele prezidențiabilului care va fi astfel stabilit, acesta cu siguranță va intra în turul doi, explicând totodată că „bătălia” se va da între oameni politici cunoscuți:

Candidatul PSD va intra în turul doi. Că Nicolae Ciucă, din partea PNL, își dorește să intre în turul doi, Elena Lasconi își dorește, Simion și el, Șoșoacă vrea si ea din europarlamentar să candideze, Mircea Geoană cred că în perioada următoare își va anunța cadidatura.

Vorbim de cinci care se bat cine să intre în finală cu candidatul propus de PSD. (…) Sunt oameni profilați, Marcel Ciolacu e profilat, Simion se știe cine e, Ciucă se știe cine e. Sunt oameni pe scena politică de ani buni, îi cunoaștem”, a mai spus Grindeanu.

Articolul precedentLocalitățile Mircea Vodă și Satu Nou din Constanța vor avea apă cu program
Articolul următor„Eroare umană” la Evaluarea Națională în Vrancea: un elev a fost notat greșit cu 3,50, față de calificativul real – 9,75