Sursa: Facebook

Premierul Marcel Ciolacu nu dă nici la acest moment un răspuns clar privind intențiile sale în perspectiva alegerilor prezidențiale care vor avea loc anul viitoar.

Aseară, într-o intervenție la România TV, a venit vorba inclusiv despre acest subiect, liderul PSD lăsând a se înțelege că nu este grabă. Oficial, nu a luat în calcul, deoarece este „prins” cu responsabilitățile de premier, pe care singur și le-a asumat.

N-am luat în calcul acest lucru până acum. Nu am vorbit cu colegii acest lucru. Am un job, nu e simplu, dar nu mă obligă nimeni. Cred că provocările sunt suficiente acum. Cel mai important acum este stabilitatea politică. Sunt tot felul de scenarii politice, pe care nimeni nu le exclude. Liste comune, liste separate. PSD se pregătește pentru orice variantă”, a spus Ciolacu, pentru sursa citată.

În luna mai 2021, Marcel Ciolacu era și mai ferm și sublinia că niciun președinte al PSD nu ar trebui să mai candideze la prezidențiale.

Eu, ca şi preşedinte al partidului, am anunţat că s-a terminat cutuma prin care preşedintele partidului era de drept candidatul la prezidenţiale. Ne-am uitat puţin în trecut şi am văzut că acest lucru nu a funcţionat. Nu a fost cea mai bună alegere şi cea mai bună abordare.

Vom face alegeri preliminare în interior în fiecare filială județeană a partidului și vom alege pe alte baze și pe alte principii și pe altă logică.

Mai mult, am lăsat o uşă deschisă şi eventualităţii să aducem un candidat apropiat Partidului Social Democrat, dar care în acest moment nu este actor în prima scenă a partidului. Cred că aceasta este logica pe care vom continua, am văzut colegii mei că au fost de acord cu propunerea mea şi vom vedea în următoarea perioadă când vom declanşa aceste alegeri preliminare”, spunea Marcel Ciolacu.

Ciolacu a preluat șeia PSD inițial interimar, după alegerile prezindețiale din 2019, când liderul partidului de atunci, Viorica Dăncilă, pierdea cursa în fața lui Klaus Iohannis.

Articolul precedentAmenzi în magazinele Lidl: „ciupit la cântar”, condiții de depozitare și igienă necorespunzătoare
Articolul următorProcurorii au făcut cerere de revizuire privind achitarea inculpaților din „Dosarul Ursu”