După ce șeful Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a demisionat ieri, astăzi s-a decis deja cine urmează a conduce instituția. Noul director este de fapt vechi în instituție. Sorin Scarlat a fost Director General Adjunct Direcția Generală Dezvoltare Infrastructură Rutieră, funcție pe care a ocupat-o din luna mai 2018. Scarlat este doctorand al Universității Tehnice de Construcții București, fiind inginer constructor la bază.

Schimbarea la vârful CNAIR vine după ce, la începutul acestei săptămâni, prim ministrul Viorica Dăncilă a cerut public ca ministrul Transporturilor să îl revoce pe Narcis Neaga din funcţia de director general interimar al CNAIR. Motivul era legat de întârzierile nejustificate şi un slab management al conducerii CNAIR în implementarea proiectelor de infrastructură de transport. Răzvan Cuc nu a mai apucat însă să îl demită pe Neaga, acesta anunțând public că pleacă singur.

Având în vedere importanța dezvoltării infrastructurii rutiere pentru bunul mers al economiei romanești și faptul că pentru a reuși să atingem cu succes acest obiectiv este nevoie de bună credință și de colaborarea necondiționată a tuturor factorilor de decizie din România precum și în urma unei discuții pe care am avut-o cu Președintele Consiliului de Administrație, Costin Mihalache, am decis să renunț la funcția de Director General al CNAIR S.A.

În opinia mea acesta este și sensul mesajului transmis de premierul Viorica Dăncilă, pe care îl respect. Bineînțeles că am să continui să fac toate eforturile pentru a sprijini în continuare proiectele importante de infrastructură, indiferent de poziția socială sau de funcția pe care o voi ocupa în viitor.

Vă asigur că pe întreaga perioadă a mandatului meu am facut tot ce mi-a stat în putință pentru a debloca proiectele de infrastructură sau pentru a le continua pe cele aflate deja în derulare, astfel încât românii să beneficieze de o infrastructură modernă așa cum este normal să existe într-o țară europeană.

Așa am reușit să lansez împreună cu ceilalți colegi din CNAIR proiecte în valoare de aproape 4 miliarde de euro care în mod sigur vor asigura României în următorii ani dezvoltarea necesară unei economii europene.

Sper ca și cei care vor prelua mandatul de Director General al CNAIR să înțeleagă responsabilitatea pe care o presupune această funcție. Inginer Narcis Ștefan NEAGA”, a fost comunicarea oficială.

Articolul precedentInstanța nu s-a îndurat de Ilie Năstase. Fostul tenismen, condamnat definitiv
Articolul următorViorica Dăncilă aruncă bomba: nu exclude o candidatură la prezidențiale