Marin Voicu este la al 6 lea mandat de primar

UPDATE Judecătoria Ploiești a respins solicitarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești de arestare preventivă pentru 30 de zile a celor 18 persoane reținute miercuri seară (printre ei și Marin Voicu, primarul comunei Ciorani), în dosarul posibilei fraude electorale de la alegerile locale din septembrie 2021. Toate persoanele au fost eliberate și vor fi cercetate în stare de libertate.


Marin Voicu, primarul comunei prahovene Ciorani, a fost reținut de procurii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești pentru 24 de ore, fiind acuzat de fraudă electorală. 

Edilul a fost audiat miercuri noaptea la Parchet, iar procurorii au dispus reținerea politicianului. Odată cu primarul au mai fost reținute și alte persoane. 17 persoane au fost conduse miercuri după amiaza la audieri, după ce procurorii și polițiștii de la Investigații Criminale și Investigarea Criminalității Economice au făcut percheziții în Ciorani și Ploiești, inclusiv la domiciliul primarului și la sediul Primăriei Ciorani.

Atât edilul, cât și celelalte persoane audiate în această speță au fost reținuți pentru 24 de ore. În total, 17 persoane au primit mandat de reținere pentru 24 de ore.

Marin Voicu este la al șaselea mandat de primar. În primele cinci mandate a reprezentat PSD, fiind chiar vicepreședinte al organizației județene a social democraților. Înaintea alegerilor locale din 2020, a anunțat că demisionează din PSD și că va candida din partea PNL. În toate cele șase scrutine electorale la care a candidat, primarul din Ciorani a obținut peste 90% din voturi.

Este pentru prima oară în România când un politician este reținut pentru 24 de ore, într-un dosar cu acuzații de fraudă electorală. În cursul nopții, primarul de la Ciorani va ajunge în fața judecătorului care va stabili măsurile preventive pe durata desfășurării cercetărilor

Articolul precedent„Tocmai legiuitorul să încalce legea, prin intervenția sa abuzivă”
Articolul următorProcedură transparentă pentru organizarea evenimentelor la Brașov
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...