Marcel Vela

În urma recentului scandal ce l-a implicat pe vloggerul Alexandru Bălan, cunoscut în online sub numele de „Colo”, ministrul de Interne Marcel Vela atrage atenția asupra pericolelor la care sunt supuși cei mici, caz în care sunt lăsați nesupravegheați pe internet, amintind de îndemnurile discriminatorii și violente lansate de cel ce în cursul serii trecute a fost „săltat” de autorități.

„Doresc să trag un mare semnal de alarmă părinților care nu supraveghează atent activitatea din online a copiilor. Ne confruntăm cu o lume a globalizării, din ce în ce mai digitalizată, în care sunt deschise căi nelimitate de acces la informații, dar care, în același timp, are și o latură infracțională, extrem de întunecată, pe care copiii încă nu o pot înțelege. (…) Trebuie să ținem pasul cu cei tineri (…) să ne adaptăm la tot ce este nou. Deși ne este greu, doar așa putem fi aproape de ei și putem să veghem la acțiunile pe care le întreprind”, a scris Marcel Vela.

În aceeași idee, Marcel Vela a vorbit și despre fenomenul îngrijorător ce-i privește pe cei ce îl urmăresc pe Colo, aceștia fiind într-un număr extrem de mare, astfel că declarațiile acestuia au ajuns la aproximativ 77.000 de utilizatori.

„Nu pot să nu îmi exprim îngrijorarea, mai ales în fața numărului mare de urmăritori pe care îi avea acest tânăr, peste 850.000, dintre care, foarte mulți copii”, spune ministrul Internelor.

Articolul precedentSenatul respinge impozitarea pensiilor speciale cu 90%
Articolul următorSilozurile lui Ceaușescu, (aproape) cu lacătul pe ușă
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.