Sursa foto: Facebook/ Eugen Tomac
Sursa foto: Facebook/ Eugen Tomac

Europarlamentarul Eugen Tomac a declarat, pentru B1 TV, că liderul de la Kremlin nu a reușit să își ducă planul la capăt, neașteptându-se din partea Ucrainei să lupte pentru apărarea teritoriului.

 „Nu cred că ăsta este Putin cel care a transmis mesajele de astăzi, pentru că el era obișnuit să anunțe doar victorii. Astăzi ( n.r duminică) am văzut un Putin destul de derutat, destul de hotărât pe linia aceasta, rezistăm, este miza noastră, a declarat Tomac, potrivit stiripersurse.ro.

Totodată, președintele PMP e mai afirmat că în discursul liderului de la Kremlin, în care a îndemant pe ruși să se lupte pentru patria mamă, s-a putut observa lipsa de încredere pe care o are într-o posibilă victorie împotriva Ucrainei.

Războiul președintelui rus Vladimir Putin în Ucraina va deveni „mai imprevizibil”

„A spus în discurs, este patria voastră mamă, pentru ea ne batem. Faptul că a avut un alt proiect pentru această agresiune împotriva Ucrainei și că altceva se întâmplă se vede foarte limpede. Inclusiv din aceste ieșiri”, a afirmat europarlamentarul român.

De asemenea, Tomac a spus că sancțiunile impuse Rusiei au început să producă efecte, iar Putin „este împins” să recunoască faptul că sunt foarte multe victime de când a dat ordinul invadării Ucrainei.

„Aceste embargouri care sunt impuse din ce în ce mai vehement…80% din producția de energie, ceea ce importăm statele UE din Federația Rusă vin spre statele UE. În societatea rusă s-au produs rupturi puternice”, a afirmat Tomac.

Europarlamentarul a mai precizat că mașina de propagandă la care Kremlinul lucrează funcționează foarte bine, afirmând că populația din interiorul Rusiei este captivă și nu știe cu adevărat ce se întâmplă în Ucraina.

(…) Măsurile luate arată cât de disperată este administrația Putin în condițiile în care oamenii sunt mult mai atașați de Ucraina”, a concluzionat liderul PMP Eugen Tomac.

Reamintim că în ultimele 24 de ore, atacurile armatei rusești s-au concetrat în estul Ucrainei, auzindu-se numeroase explozii în regiunea Lugansk, unde se duc lupte pentru controlul a două localități.

Citește și articolul despre: Vladimir Putin, discurs de Ziua Victoriei: Am văzut cum SUA și minionii săi ne-au amenințat

Articolul precedentArd casele politicienilor. Poliția este în alertă, armata pe stradă
Articolul următorVasile Dîncu: România ar trebui să cumpere submarine pentru că Marea Neagră s-a aglomerat foarte mult
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.