Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Conform declarațiilor oferite de Dmitri Gordon, un jurnalist din Ucraina, Republica Moldova reprezintă o țintă de atac pentru Federația Rusă.

Gordon a ținut să sublinieze că ambițiile lui Vladimir Putin ar putea viza nu doar Basarabia, dar și statele baltice, Georgia, Armenia, Turkmenistan, Belarus sau chiar Polonia.

Jurnalist ucrainean: ”Mai multe state au fost atrase în acest conflict. Moldova reprezintă o țintă de atac, nu am nicio îndoială legată de acest lucru”

Dacă Rusia vrea să ajungă la granița cu Moldova, va face totul pentru ca acest lucru să se întâmple. Putin are nevoie de rezultate, trebuie să arate poporului pentru ce au loc aceste orori, de ce mor zeci de mii de ruși și desigur îi surâde ideea să i se aducă pe tavă Moldova”, a spus Gordon, la Televiziunea TV8, din Republica Moldova.

Cu toate aceste, autoritățile de la Chișinău au menționat de mai multe ori în ultimele zile că nu există niciun pericol că Rusia să invadeze Moldova.

Jurnalistul a mai sugerat, printre altele, că după invazia rusă, Republica Moldova a oferit puțin sprijin Ucrainei

Eu am vrut susținere de Moldova în primul rând, dar nu am văzut-o. Maia Sandu se teme să abordeze o poziție pro-ucraineană activă , pentru că se teme că astfel își va pune în pericol țara. În Moldova, au rămas avioanele MiG, pe care autoritățile au refuzat să le ofere Ucrainei. Dați-ne MiG-urile, avem nevoie de ele, dar nu ni se dau”, a mai menționat jurnalistul.

În opinia jurnalistului, în momentul în care a început invazia rusă în Ucraina, ”a început Al Treilea Război Mondial”

Al Treilea Război Mondial a început în 24 februarie, atunci când Putin a invadat Ucraina, o țară care nu i-a făcut niciun rău, nu a atacat-o și nu a avut niciun plan în acest sens”, a spus Gordon, conform Gândul.ro.

Articolul precedentAdrian Streinu-Cercel: ”Pandemia nu s-a terminat și lumea trebuie să înțeleagă acest lucru”
Articolul următorImpozitele, taxele şi amenzile vor putea fi plătite de români direct cu cardul
Jurnalist full-time / Pesimist part-time