Sursa foto: Antena 3

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu a afirmat că nu sunt date concrete despre deplasarea frontului din Ucraina către Odesa. ”Acest plan nu este nou pentru NATO”, a declarat ministrul Apărării.

Legat de extinderea războiului din Ucraina înspre Odesa, care ar putea pune în dificultate ţările riverane de la Marea Neagră,
Vasile Dîncu a afirmat: ””În acest moment nu există date concrete despre asta. Dacă ne uităm însă la comportamentul lui Vladimir Putin că s-au dislocat forţe dinspre zona Kievului înspre zona din Marea Neagră sigur că ne putem aştepta şi la o evoluţie spre Odesa”.

Vasile Dîncu: Este o acalmie falsă

Ministrul a declarat că trebuie să fim pregătiţi să echilibrăm fronturile, precizând că ceea ce vedem acum este ”o acalmie falsă”, care va fi urmată de noi lupte săptămâna viitoare.

”S-au luat în calcul toate perspectivele posibile, mai ales întărirea Flancului Estic. Va trebui să fim pregătiţi să echilibrăm fronturile”, a adăugat ministrul. Potrivit lui Vasile Dîncu, nu trebuie să intrăm în alarmă în ceea ce priveşte venirea lui Putin, intenţia de a ataca Odesa şi o zonă proximă Mării Negre, dar evident trebuie menținută vigilenţa și acest lucru a fost luat în calcul înainte.

Liderul rus a încercat să tragă de timp prin diplomaţie, negocieri pentru a concentra forţele în Donbas şi Lugansk, crede ministrul Apărării.

”Cred că are nevoie de o mică victorie măcar pentru a putea să treacă la negocieri (…) Este o acalmie falsă. Se pare că în săptămâna viitoare vom vedea o nouă ofensivă care se va solda cu pierderi de vieţi omeneşti şi fluxuri migratorii mai mari”, a mai declarat ministrul Apărării.

Cum pot tinerii români care au 18 ani să călătorească gratuit cu trenul în Europa

Articolul precedentCum pot tinerii români care au 18 ani să călătorească gratuit cu trenul în Europa
Articolul următorSolidaritate mondială impresionantă pentru sprijinirea Ucrainei