scrisoare anti kovesi

Ministrul Justiției a răspuns astăzi jurnaliștilor la câteva întrebări legate de reproșurile care i se aduc referitor la modificarea legilor justiției. Acesta a ținut să explice că, din punctul său de vedere, a făcut doar ceea ce era legal și a lăsat să se înțeleagă că nu va gira toate ordonanțele de urgență.

Vă rog să observați că, în luna iulie 2017 am trimis în Parlament un proiect de lege în acord cu deciziile Curții Constituționale și transpunerera directivei confiscare extinsă. În ianuarie 2017 s-a dus în Parlament un proiect de lege pentru amnistie și grațiere. Proiect care sigur, poate fi modificat. Dar articolul 73 litera a din Constitituție spune că regimul pedepselor și infracțiunile se stabilesc prin lege organică”, a spus Tudorel Toader.

Acesta a promis și că va reveni în curând și cu alte detalii legate de activitatea sa ca ministru. „Nu vă faceți griji pentru mine, voi veni în fața dumneavoasrtu la un post TV și voi explica ce am făcut și ce nu am făcut. Vă voi prezenta în scurt timp rezultatele pe just din programul de guvernare”, a mai spus ministrul Toader.

Articolul precedentFuncția de procuror șef european rămâne în aer. Europarlamentarul Siegfried Mureșan explică de ce și când vor fi reluate negocierile
Articolul următorŞeful Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală a fost schimbat din funcție de Viorica Dăncilă